Foto: Publicitātes foto
Pieredzējušais franču autosportists Fransuā Delekūrs nākamgad piedalīsies vismaz 10 no 13 Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmiem, raksta ārzemju prese.

50 gadus vecais pilots ERČ pārstāvēs labi zināmo "Kronos Racing" komandu, kuras sastāvā savulaik par pasaules rallija čempionu kļuva viņa tautietis Sebastjens Lēbs, un pirmo no plānotajiem 10 posmiem Delekūrs aizvadīs jau šonedēļ Austrijā, piedaloties "Jannerallye" rallijā. Viņa rīcībā būs "Peugeot 207 Super 2000" automašīna, raksta portāls "Autosport".

Pagaidām nav zināms, vai plānoto 10 sacensību sarakstā ir iekļauts arī Latvijas posms, rallijs "Liepāja-Ventspils", kas notiks februāra sākumā. Pagaidām pieteikums no "Kronos" komandas mūsu rallija rīkotāji nav saņēmuši.

Regulāri starptautiskos seriālos Delekūrs nav startējis kopš 2002. gada, kad aizgāja no pasaules rallija čempionāta (WRC), kurā debitēja 1984. gadā. Savas WRC karjeras laikā viņš izcīnījis četras posmu uzvaras, bet augstākā vieta WRC kopvērtējumā bija otrā 1993. gadā. Par pasaules čempionu togad kļuva soma Juha Kankunens.

Delekūrs startējis atsevišķos ERČ un "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) posmos, bet pērn kļuva par Rumānijas čempionu. Arī šogad viņš plāno startēt šīs valsts čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!