Foto: Publicitātes foto
Eiropas rallija čempionāta (ERČ) rīkotāji ir apstiprinājuši galīgo 2013. gada kalendāru, kurā ir iekļauti 13 posmi, informē "Eurosport Events".

Sākotnēji izsludinātajā kalendārā bija divas brīvas vietas, uz ko pretendēja trīs valstis; šo posmu rīkotāji ir oficiāli izvēlēti - astotais ERČ posms risināsies jūlijā Sanmarīno, bet devītais - Rumānijā. Abas šīs sacensības notiks grants seguma ceļos. Septiņi no 13 posmiem būs asfalta ralliji, četri - grants un divi - ziemas ralliji.

"Mēs vēlējāmies sasniegt labu balansu starp dažāda seguma sacensībām un saprātīgas loģistikas izmaksas komandām," saka ERČ rīkotāju, "Eurosport Events", motoru sporta attīstības direktors Fransuā Ribeiro. "Visiem izvēlētajiem rallijiem ir spēcīgs sporta finansējums, nozīmīga vietējo masu mediju uzmanība un liels fanu atbalsts - viss, kas var nodrošināt veiksmīgu 2013. gada ERČ norisi."

Visi kalendārā iekļautie ralliji saņems nozīmīgu TV atspoguļojumu "Eurosport" kanālā, bet vismaz divas sacensības - Azoru salās un Korsikā - tiks translētas tiešraidē. Grants posmos starta secība tiks noteikta ar kvalifikācijas ātrumposmu.

Kā zināms, otrais ERČ un otrais ziemas posms notiks Latvijā, rallijs "Liepāja-Ventspils", kas izpelnījies izcilas atsauksmes no čempionāta rīkotāju puses.

Tāpat ir apstiprināti arī 2013. gada ERČ sporta noteikumi. Galvenās izmaiņas - ekipāžām nav noteikts minimālais posmu skaits ieskaitē, bet vērtēti tiks četri labākie rezultāti no pirmajiem septiņiem čempionāta posmiem un četri labākie no atlikušajiem sešiem. Čempionāta ieskaitē tiks vērtēti piloti, stūrmaņi, divu riteņu piedziņas klase un N grupa.

Komandu ieskaitē tituli tiks izcīnīti kopvērtējumā, 2WD un "Production Car" vērtējumā. Komandām ir jāreģistrējas FIA un jāmaksā dalības maksa.

2013. gada Eiropas rallija čempionāta kalendārs:

3.-5. janvāris rallijs "Jännerrallye" (Austrija, asfalts/sniegs)
1.-3. februāris rallijs "Liepāja-Ventspils" (Latvija, grants/sniegs)
28.-30. marts "Ralli Islas Canarias El Corte Ingles" (Spānija, asfalts)
25.-27. aprīlis "SATA Rallye Açores" (Portugāle, grants)
16.-18. maijs "Tour de Corse" (Francija, asfalts)
6.-8. jūnijs "Croatia Rally" (Horvātija, asfalts)
27.-29. jūnijs "GEKO Ypres Rally" (Beļģija, asfalts)
11.-13. jūlijs "Rally San Marino (Sanmarīno, grants)
25.-27. jūlijs "Sibiu Rally" (Rumānija, grants)
30.augusts - 1.septembris "Barum Czech Rally Zlín" (Čehija, asfalts)
27.-29. septembris "Rally Poland" (Polija, grants)
10.-12. oktobris "Rallye Sanremo" (Itālija, asfalts)
7.-9. novembris "Rallye International du Valais" (Šveice, asfalts).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!