Pašreizējie Latvijas rallija čempionāta līderi R2 klasē Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs gatavojas startam Polijas čempionātā, rallijā "Rajd Šwidnicki" 12.-14. aprīlī, kur vēlas "pieslīpēt" savu pieredzi asfalta sacensībās.

Ralfs Sirmacis nākamgad plāno startēt Eiropas rallija čempionātā, tādēļ arī lēmums doties uz Poliju – tā ir Latvijai vistuvākā valsts, kurā norisinās asfalta ralliji, kas ir pārsvarā Eiropas čempionāta kalendārā. Turklāt asfalta rallijs ir labs pārbaudījums stenogrammas sastādīšanai un ekipāžas sadarbībai.

Lai objektīvi izvērtētu savus spēkus, Sirmača ekipāžai īpaši svarīga būs lielā konkurence – gandrīz puse no "Rajd Šwidnicki" dalībniekiem startēs ar vienas ass piedziņas mašīnām. Valsts čempionāta un Polijas rallija kausa ieskaitēs "Rajd Šwidnicki" kopumā startēs gandrīz 100 ekipāžu. Rallija kopējais garums būs 588 km, no kuriem ātrumposmos trīs dienās jābrauc 170 km.

"41. Rajd Šwidnicki" ietvaros norisināsies arī šī gada pirmā "Castrol Edge Fiesta Trophy" kausa izcīņas sacensība. Uzņēmuma "G4 Garage Sp. z o.o" izveidotajā seriālā par iespaidīgu balvu fondu cīnīsies ar "Ford Fiesta" R2 un R1 klases automašīnām startējošas ekipāžas.

Spriežot pēc solītajiem laika apstākļiem Polijā, sagaidāms, ka šajās sacīkstēs ceļi līdzināsies Montekarlo rallija ātrumposmiem un sacīkšu organizatori apsver iespēju ļaut sportistiem startēt ar ziemas riepām.

Polijas sacensībā savu padomu Sirmača ekipāžai neliegs Ralfa skolotājs un treneris, trīspadsmitkārtējais Latvijas rallija čempions Ivars Caune.

Par tālākajiem šī gada plāniem saistībā ar startiem Polijas rallijos, sportisti atzīst: "Ideālajā variantā, protams, gribētos braukt visus "Castrol Edge Fiesta Trophy" posmus, bet izšķirošā nozīme, diemžēl, būs finansēm. Darīsim visu iespējamo, lai šogad varētu nobraukt vēl vismaz dažus Polijas rallija čempionāta posmus. Un ceram, ka pēc šī rallija Latvijā notiekošajās sacensībās redzēsim arī kādus poļu braucējus," saka Ralfs Sirmacis.

"Rajd Šwidnicki" tiks atklāts piektdien, 12.aprīlī, ar speciālo ātrumposmu Švidnicas ielās, kuru tiešraidē translēs Polijas televīzija. Sacensības turpināsies sestdien un svētdien at vēl vienpadsmit ātrumposmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!