Foto: Publicitātes foto

Vācu pilots Timo Gloks, ar kuru šonedēļ lauza līgumu "Marussia" F-1 komanda, kļuvis par astoto dalībnieku "BMW Motorsport" komandā startam 2013. gada Vācijas salonmašīnu čempionātā (DTM), informē vācu autoražotājs.

"Mēs priecājamies redzēt Timo savā komandā," saka "BMW Motorsport" direktors Jenss Markārds. "Pateicoties pilota spējām un atvērtībai, savas karjeras laikā viņš ir pierādījis, ka var būt vērtīgs un noderīgs jebkurai komandai. Esmu pārliecināts, ka Timo ātri iejutīsies DTM."

2013.gada DTM čempionātā vācu autoražotāju komandā brauks pašreizējais DTM čempions Bruno Špenglers, brazīlietis Augusto Farfušs, amerikānis Džoijs Hends, brits Endijs Priols un vācieši Martins Tomčiks, Dirks Verners, Marko Vitmans un Gloks.

Glokam šī būs atgriešanās pie "BMW", jo savu autosporta karjeru viņš iesāka šīs kompānijas junioru programmā. 2000. gadā Gloks uzvarēja "BMW ADAC Formula Junior Cup", bet 2004. gadā ar startu Kanādas "Grand Prix" vācu pilots debitēja F-1, būdams 22 gadus vecs.

Nākamos gadu Gloks aizvadīja Amerikā "ChampCar" seriālā, bet pēc atgriešanās Eiropā 2007. gadā kļuva par GP2 čempionu un pievienojās "BMW" F-1 komandai kā testpilots. 2008. gadā viņš pārgāja uz "Toyota" komandu un sāka startēt F-1 čempionātā. Savas F-1 karjeras laikā Gloks trīsreiz kāpis uz goda pjedestāla, pārstāvot "Toyota".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!