Pēc neveiksmīgā jaunās F-1 sezonas sākuma no "Ferrari" komandas vadītāja posteņa atkāpies Stefano Domenikali, oficiāli apstiprināts pirmdien.

2008.gada janvārī Domenikali komandas vadību pārņēma no Žana Toda, kurš vēlāk kļuva par FIA prezidentu. Tajā pašā gadā "Ferrari" ieguva Konstruktoru kausu, taču nākamajās sezonās jauni tituli netika pievienoti.

Kāds no "Ferrari" pilotiem par pasaules čempionu iepriekšējo reizi kļuvis 2007.gadā, kad to paveica soms Kimi Raikonens. Trijās sezonās otrais bijis spānis Fernando Alonso, kura kontā ir arī līdz šim pēdējā komandas uzvara kādā no F-1 posmiem - pirms 11 mēnešiem Spānijā.

Šīs sezonas pirmajos trīs posmos Alonso un Raikonens nav kāpuši uz goda pjedestāla, bet pilotu kopvērtējumā pašlaik ieņem attiecīgi ceturto un 12.vietu.

Pagājušajā posmā Bahreinā "Ferrari" piloti noslēdza labāko desmitnieku, bet vienības prezidents Luka di Montedzemolo sašutumā par formulu gauso sniegumu sacīkstes pat nav līdz galam noskatījies. Tāpat komanda pagājušajā nedēļā lēma par nepiedalīšanos Bahreinā notikušajos F-1 testos.

Domenikali dažādos amatos "Ferrari" F-1 komandā pavadījis 23 gadus.

Komandas vadīšana pašlaik uzticēta Marko Matiaci, kurš ir "Ferrari" koncerna Ziemeļamerikas filiāles prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!