Foto: AP/Scanpix
Nākamgad Pirmās formulas (F-1) vienības vairs nevarēs braukt ar pakāpienveida purngaliem jeb "lauztiem deguniem", nolēmusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Šosezon vairākas komandas izmanto pakāpienveida purngalus - tostarp Konstruktoru kausa līdervienība "Red Bull" - un jau vairāk kā gadu noritēja diskusijas par to neglīto izskatu. Sākot ar nākamo gadu neviena no F-1 komandām tādus purngalus izmantot vairs nedrīkstēs.

FIA šādu lēmumu skaidrojusi ar drošības apsvērumiem un vēlmi atgriezties pie bolīdu oriģinālā izskata.

Tāpat FIA nolēmusi, ka no nākamā gada katra vienība sezonas gaitā varēs aizvadīt četras divu dienu testu sesijas. Tiesa, tās drīkstēs aizvadīt kādā no Eiropas trasēm un būs jādara nākamajā otrdienā un trešdienā pēc sacīkstes.

No nākamās sezonas tiks ieviesta arī speciāla soda punktu sistēma, kas tiks piemērota F-1 pilotiem. Katrā sacīkstē braucējam var tik piešķirti no viena līdz trim soda punktiem - atkarīgs no pārkāpuma. Ja kādam izdosies savākt 12 punktus, attiecīgais pilots tiks diskvalificēts uz vienu posmu.

Pēc septiņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 132 punktiem ir vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, kurš jau par 36 punktiem apsteidz tuvāko sekotāju spāni Fernando Alonso ("Ferrari"). Savukārt trešais ar 88 punktiem ir "Lotus" komandas braucējs soms Kimi Raikonens.

Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 201 punktu ir "Red Bull", kurai ar 145 punktiem seko "Ferrari", bet trešā ir "Mercedes" komanda ar 134 punktiem.

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!