Foto: Red Bull

Četrkārtējais F-1 čempions Sebastjans Fetels ("Red Bull") atzinis, ka šāgada bolīds tomēr nav viņam īsti piemērots, raksta "Autosport".

Pēdējo mēnešu laikā Fetels vairākkārt nomainījis sava sacīkšu bolīda piekari, lai izslēgtu dažādus problēmu cēloņus, un nonācis pie secinājuma, ka vaina slēpjas tajā, ka RB10 modelis vienkārši neatbilst viņa braukšanas stilam. Vācu pilots neizslēdz iespēju, ka līderu pulkā viņš atgriezīsies, iespējams, tikai ar nākamā gada bolīdu.

"Katrreiz, kad es gribu braukt ātrāk vai veikt kādu manevru, nekas nenotiek," saka vācu pilots. "Manuprāt, problēma ir šāgada tehniskajos parametros komplektā ar piespiedējspēku un riepām. Iespējams, tas viss kopā man līkumos nedod to, ko es gribu. Es netaisnojos, jo mēs esam panākuši milzīgu progresu, bet vēl ir ļoti daudz darāmā."

Kā zināms, pēdējā posmā Singapūrā Fetels sasniedza šīssezonas augstāko rezultātu, finišējot otrais. F-1 čempionāta kopvērtējumā Fetels ir piektais, par 117 punktiem atpaliekot no līdera Lūisa Hamiltona ("Mercedes") un par 56 punktiem no sava komandas biedra Daniela Rikjardo, kurš kopvērtējumā ir trešais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!