Foto: Scanpix

Kļuvis zināms, ka oficiālie F-1 riepu piegādātāji "Pirelli" un "Mercedes" komanda aizvadījuši nelegālu testu sesiju, kas abiem draud ar nepatikšanām.

Pēc Spānijas "Grand Prix" posma "Pirelli" kopā ar "Mercedes" F-1 komandu veikuši riepu testus, par ko pārējās komandas uzzināja tikai aizvadītajā nedēļas nogalē, Monako "Grand Prix" laikā.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) apstiprināja, ka "Ferrari" un "Red Bull" komandas iesniegušas protestus un ziņojums tiks nodots Starptautiskajam tribunālam. Savukārt "Mercedes" direktors Ross Brauns izteicies, ka viņi ir snieguši paskaidrojumus sacensību komisāriem, kuru kompetencē ir lemt par tālākajām darbībām, bet viņš "neuztraucoties par ziņojumu", raksta "planetf1.com".

Tai pašā laikā FIA pirmdien izplatījusi paziņojumu medijiem, kurā norādīts, ka maija sākumā federācija no "Pirelli" saņēma pieprasījumu aizvadīt riepu attīstīšanas testus ar kādu no komandām, izmantojot viņu šāgada formulu un braucējus. Tā kā "Pirelli" pieder ekskluzīvās riepu piegādes tiesības F-1 čempionāta dalībniekiem, ir nosacījums, ka viņi drīkst aizvadīt līdz 1000 km garu testu sesiju, nodrošinot jebkurai F-1 čempionāta komandai līdzvērtīgas iespējas piedalīties šajos testos.

"Pēc šā paziņojuma izplatīšanas FIA nav saņēmusi informāciju par iespējamiem testiem nedz no "Pirelli", nedz "Mercedes-AMG". Turklāt FIA nav arī saņēmusi apstiprinājumu tam, ka visām komandām tikusi sniegta vienāda iespēja piedalīties šajos testos," teikts FIA paziņojumā, kas publicēts FIA mājas lapā.

Tiek norādīts, ka FIA, balstoties uz Sporta kodeksu un komisāru ziņojumu, šo jautājumu var nodot Starptautiskajam tribunālam. Savukārt tribunāls var piespriest sodu, kas aizstāj jebkuru komisāru iepriekš piespriesto.

Kā zināms, svētdien "Mercedes" F-1 komanda triumfēja Monako "Gramd Prix" izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!