Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" paziņojusi, ka turpmāk pilnpiedziņas sistēma būs pieejama ne tikai jaunās paaudzes "Octavia" universālim, bet arī šī modeļa sedanam jeb precīzāk – liftbekam.

Tāpat kā "Octavia" universālim, arī liftbeka "4x4" sistēma izmanto piektās paaudzes "Haldex" viskosajūgu un elektronisko pašbloķējošo diferenciāļa imitāciju EDL. Pilnpiedziņas sistēma "Škoda Octavia" liftbekam būs pieejama komplektācijā ar kādu no četriem motoriem – vienu benzīna un trīs dīzeļa.

Šī pilnpiedziņas sistēma ir ieprogrammēta tā, ka pamatā vilkme joprojām tiks novadīta uz priekšējiem riteņiem normālos braukšanas apstākļos. Aizmugurējā riteņu ass tiek pieslēgta praktiski momentāni – autoražotājs sola, ka vadītājs šo pāreju pat nejutīs, jo vilkme uz riteņiem nezudīs ne mirkli.

"Škoda Octavia 4x4" bāzes versijā būs pieejama ar 1,6 litru dīzeļmotoru, kas attīsta 105 zirgspēku jaudu. Šādā versijā tas, pēc ražotāja datiem, patērēšot vidēji 4,5 litrus dīzeļa un maksimāli sasniegs 191 km/h.

Tāpat pilnpiedziņas liftbekam būs pieejams divlitru dīzeļdzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta 150 vai 184 ZS jaudu. Niknākajā no šīm versijām tas līdz 100 km/h paātrināsies 7,1 sekundē un maksimāli sasniegs 228 km/h, kamēr vidējais degvielas patēriņš būšot tikai 4,9 litri dīzeļa uz 100 km.

No benzīna motoriem komplektācijā ar pilnpiedziņu "Škoda Octavia" modelim būs pieejams 1,8 litru turbopūtes agregāts, kas attīsta 180 ZS. Tas ļaus visu riteņu piedziņas automobilim līdz 100 km/h paātrināties 7,4 sekundēs un maksimāli sasniegt 229 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!