Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "A5 Sportback" un "S5 Sportback" modeli. Piecdurvju liftbeks, tāpat kā "A4" sedans un universālis, kā arī "A5" kupeja, ir izstrādāts uz modulārās platformas "MLB Evo".

"Audi A5 Sportback" kopgarums ir 4733 milimetri, bet riteņu garenbāze – 2824 mm; tas ir attiecīgi par 21 un 14 milimetriem vairāk nekā priekštecim. Neskatoties uz pieaugušajiem gabarītiem, jaunais modelis ir par 85 kilogramiem vieglāks un tagad bāzes versijā tā pašmasa ir 1470 kg.

Pircēju izvēlei no četrcilindru dzinējiem tiek piedāvāts divlitru benzīna agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 190 vai 252 zirgspēku, kā arī tāda paša tilpuma dīzeļmotors ar 190 ZS. Vēl būs pieejama "g-tron" modifikācija ar 170 ZS, kas darbojas ar dabasgāzi.

No sešu cilindru dzinējiem pieejams trīslitru dīzeļmotors ar 218 vai 286 ZS. Savukārt benzīna dzinējs ar šādu cilindru skaitu pieejams tikai sportiskajā modifikācijā "Audi S5 Sportback", kas attīsta 354 ZS. Transmisiju izvēle – sešpakāpju manuālā, septiņpakāpju sekvenciālā "s-tronic" un astoņpakāpju automātiskā.

"Audi" jaunā piecdurvju liftbeka aprīkojumā pieejams digitālais mērinstrumentu panelis "Virtual Cockpit" ar 12,3 collu ekrānu, multimediju sistēma ar 8,3 collu ekrānu, "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu. Tāpat pieejama viedtālruņu bezvadu uzlādes sistēma, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma un virkne citu no "A4" un "A5" modeļa pazīstamu "ekstru".

Plašākai sabiedrībai jaunais "Audi A5 Sportback" un "S5 Sportback" pirmo reizi tiks parādīti oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē. Tirdzniecībā Eiropā tas nonāks 2017. gada sākumā. Vācijā "A5 Sportback" maksās no 37 800 eiro, bet "S5 Sportback" – no 62 500 eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!