Foto: Publicitātes foto

Šveices kompānija "Rinspeed" prezentējusi savu jaunāko spēkratu – elektrisko konceptauto "Oasis", kas aprīkots ar bezpilota sistēmu un pat speciālu nodalījumu, kurā var iekopt augu dārziņu.

"Rinspeed Oasis" prototipā Šveices uzņēmums izmantojis visas savu sadarbības partneru jaunākās tehnoloģijas. Automobilis ir aprīkots ar elektronisko asistentu, kas pieslēgts mākoņservisam un spēj ne tikai rezervēt galdiņu restorānā, bet arī uzņemt fotogrāfiju (piemēram, ar saulrietu) ar fotokameru, kas iebūvēta automobiļa priekšdaļā, un pēc autovadītāja balss komandas to automātiski ievietot "Instagram" soctīklā. Priekšējā panelī ir izliekts 5K izšķirtspējas skārienjutīgais ekrāns, kas atpazīst arī žestus.

Stūresratu šim konceptuālajam automobilim izstrādājusi vācu kompānija ZF. Stūresrats ir nolokāms, kad automobilis brauc bezpilota režīmā. Braucot autopilota režīmā, stūresratu iespējams pārvēst par galdiņu. Savukārt, stūrējot pašam, stūresrata centrā ir uzstādīts "Carl F. Bucherer" mehāniskais pulkstenis. Tikmēr priekšējais vējstikls ir viens liels projekcijas ekrāns, kur ar lāzera staru tiek attēlota dažāda autovadītājam svarīga informācija.

Automobiļa aizmugurējā daļā ir speciāls nodalījums, kuru var izmantot, piemēram, stādu audzēšanai, jo šis nodalījums ir gan apsildāms, gan dzesējams atkarībā no vajadzības. Savukārt ar papildu akumulatoru var palielināt šī elektromobiļa nobraucamo distanci bez atkārtotās uzlādes.

Vēl šim "Rinspeed Oasis" elektromobilim ir "Harman/Kardon" audio sistēma, videonovērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, spēja sazināties ar infrastruktūras objektiem, ļaujot automobilim bez autovadītāja palīdzības pašam atrast brīvu stāvvietu un tajā apstāties.

Pēc izstrādātāju ieceres, "Rinspeed Oasis" tiek pozicionēts automobiļu koplietošanas servisam. Piemēram, kāds šo spēkratu izmantos privātiem braucieniem, kamēr cits tajā pašā dienā brauks pa darba vajadzībām. Savukārt speciālā viedtālruņa aplikācija ļaus atrast ceļabiedrus, ja, piemēram, dodaties uz vienu un to pašu koncertu.

Plašākai sabiedrībai "Rinspeed Oasis" pirmo reizi tiks parādīts Lasvegasā janvārī notiekošajā elektronikas izstādē CES un pēc tam Ņujorkas autoizstādē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!