Kompānija „Hyundai” publicējusi oficiālās datorilustrācijas ar jauno „Hyundai ix35” apvidus automobili, kas plašākai publikai tiks prezentēts septembrī Frankfurtē. Šis modelis markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo „Hyundai Tuscon”. Automobilis praktiski pilnībā atkārto pirms kāda laika prezentēto „Hyundai ix-onic” konceptu.

Pēc provizoriskas informācijas, „Hyundai ix35” apvidus automobilis tiks piedāvāts ar divlitru četrcilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 184 zirgspēku jaudu, kā arī 1,6- un divu litru benzīna motoriem ar tiešo degvielas iesmidzināšanu.

Visi dzinēji būs sajūgti ar jaunu sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu, ko autoražotājs izgatavojis patstāvīgi. Kā ziņots iepriekš, jaunā transmisija salīdzinājumā ar piecpakāpju pārnesumkārbu būs par 12 kilogramiem vieglāka, bet tās konstrukcijā būs izmantots par 62 detaļām mazāk.

Piebildīsim, ka septembrī notiekošajā Frankfurtes izstādē „Hyundai” prezentēs vēl arī atjaunināto „Santa Fe”, kas iegūs nelielas izmaiņas ārienē un divus jaunus turbopūtes dīzeļdzinējus ar divu un 2,2-litru tilpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!