Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Golf" vissportiskāko modifikāciju "R", kas iegūs tādu pašu 300 ZS motoru kā "Audi S3", bet nodrošinās augstāku veiktspēju.

"VW Golf R" komplektācijā ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu "DSG" līdz 100 km/h paātrināsies 4,9 sekundēs, bet ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu – 5,3 sekundēs. Tādējādi "tautas sportiskais automobilis" izrādījies ātrāks par "Audi S3", kas šo disciplīnu ar tām pašām transmisijām veic attiecīgi 5,1 un 5,4 sekundēs.

"VW Golf R" aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu, kurā izmantots piektās paaudzes "Haldex" viskosajūgs, kā arī elektronisko sistēmu "XDS", kas imitē diferenciāļa bloķētāju. Vēl šim spēkratam būs regulējamie amortizatori, kuri atšķirībā no iepriekšējās paaudzes modeļa ieguvuši arī "Race" režīmu.

Vissportiskākā "Golf" klīrenss ir 128 milimetri, kas ir par 20 mm mazāk nekā standarta modelim un par pieciem milimetriem mazāk nekā "GTI" versijai.

Plašākai sabiedrībai "VW Golf R" pirmo reizi tiks parādīts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. Vācijā šis hečbeks maksās no 38 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!