Krievijas koncerns "Kalašņikov" izstrādājis "Iž" motociklu, kas paredzēts politiskās elites transportlīdzekļu eskortēšanai. Šī lielā un smagā motocikla prototips tika parādīts arī Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Šis "Iž" motocikls ir aprīkots ar 150 zirgspēku jaudīgu opozītmotoru, kas ļauj ātrumu no vietas līdz 100 km/h sasniegt 3,5 sekundēs. Motocikla maksimālais braukšanas ātrums sasniegs 250 km/h.

Kā norāda "Kalašņikov" savā preses paziņojumā, pirmā šādu motociklu saražotā partija tirdzniecībā nonāks nākamā gada sākumā. Iespējams, šie motocikli tiks iekļauti Krievijas politiskās elites transportlīdzekļu projektā "Kortežs", kas paredz izstrādāt ne tikai vietējo limuzīnu prezidentam, bet arī luksusa sedanus valsts ierēdņiem un apvidus automobiļus tiesībsargiem.

Jau rakstījām, ka augustā "Kalašņikov" prezentēja elektrisku "Iž" motociklu speciāli policijas patruļām. Šāds motocikls ir aprīkots ar 15 kW elektromotoru un ar vienu uzlādi spēj nobraukt līdz 150 km distanci. Pašlaik elektriskos "Iž" motociklus izmēģina tiesībsargi Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!