Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" publicējusi pirmos attēlus ar "Lada Vesta" sportisko modifikāciju "Sport". Plašākai sabiedrībai sportiskais žigulis tiks parādīts mēneša beigās notiekošajā Maskavas starptautiskajā autoizstādē.

"Lada Vesta Sport" no standarta modeļa vizuāli atšķirsies ar agresīva veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, par 16 milimetriem pazeminātu klīrensu, sportiskāka regulējuma balstiekārtu un spēcīgākām bremzēm. Kopumā "Lada Vesta Sport" līdzinās vēl 2016. gadā prezentētajam prototipam "Lada Vesta Sport Concept".

Automobilis būs aprīkots ar 145 zirgspēku jaudīgu 1,8 litru benzīna atmosfērisko četrcilindru motoru. Spēka agregāts būs sajūgts tikai un vienīgi ar manuālo pārnesumkārbu. Autoražotājs "Lada Vesta Sport" dinamiskos raksturlielumus pagaidām neatklāj, tomēr Krievijas mediji pieļauj, ka no vietas līdz 100 km/h tas varētu paātrināties 9,6 sekundēs.

Interjerā "Lada Vesta Sport" modifikācijai ir citādi sēdekļi ar izteiktāku sānu atbalstu. Sēdekļi ir pāršūti melnā un sarkanā krāsu kombinācijā. Uz atzveltnes tiem ir "Vesta Sport" logotips. Stūresrats, pārnesumkārbas vadības sviras uzgalis un stāvbremzes sviras uzgalis ir pāršūts ar mīkstu "ekoādu".

Salona dekoratīvā apdares paneļi ir ar oglekļa šķiedras imitējošu tekstūru. Atšķirībā no standarta "Lada Vesta" šai "Sport" modifikācijai mērinstrumentu paneļa pulksteņi ir ar sarkanu izgaismojumu.

Maskavas starptautiskā autoizstādē notiks no 29. augusta līdz 9. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!