Foto: Publicitātes foto

"Lexus" oficiāli atklājis savu jaunāko sērijveida modeli – kompakto apvidus automobili "NX", kas būs pirmais automobilis markas vēsturē, kas iegūs turbomotoru. Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts mēneša beigās notiekošajā Pekinas autoizstādē, un tirgū tas konkurēs ar "Audi Q5", "BMW X3" un "Range Rover Evoque".

Sākotnēji "Lexus NX" būs pieejams ar kādu no trim motoriem, kuru tehniskie raksturlielumi pagaidām tiek turēti slepenībā. Tomēr šobrīd zināms, ka "NX300h" modifikācijas hibrīda spēka agregāta sastāvā būs 2,5 litru četrcilindru benzīna dzinējs un elektromotors.

Tāpat "Lexus NX" modelis būs pieejams "NX200t" versijā, kas aprīkota ar divlitru turbomotoru un šī dzinēja atmosfērisko versiju modifikācijā "NX200". Kompaktais "Lexus" apvidnieks būs pieejams kā priekšējo, tā arī visu riteņu piedziņas versijā.

"Lexus NX" būs pieejams arī ar sportisko pakotni "F-Sport", kuras sastāvā būs 18 collu riteņu diski, agresīvāka veidola virsbūves aerodinamiskie elementi un kvalitatīvāki salona apdares materiāli.

Par papildus samaksu kompaktajam "Lexus" apvidus automobilim būs pieejams projekcijas ekrāns, adaptīvā kruīza kontrole, "aklās zonas" indikators un borta datora skārienjutīgā vadības sistēma "Remote Touch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!