Foto: Publicitātes foto

Vācu tūninga kompānija "Manhart" braukšanai pa sacīkšu trasēm pielāgojusi "BMW" vissportiskāko 2. sērijas kupejas modifikāciju "M235i". Jaunās versijas automobili "Manhart" nosaucis par "MH2 Clubsport".

"BMW MH2 Clubsport" trīslitru sešcilindru turbopūtes motora jauda palielināta līdz 430 zirgspēkiem (+104 ZS), bet griezes moments – līdz 592 ņūtonmetriem (+142 Nm). Šādu veiktspējas pieaugumu "Manhart" panācis, pārprogrammējot dzinēja elektronisko vadības bloku, palielinot turbīnu virsspiedienu, kā arī uzstādot lielāka izmēra starpdzesētāju un sportiskāka skanējuma izplūdes sistēmu.

Automobiļa dinamiskos raksturlielumus "Manhart" gan neatklāj, vien norāda, ka tā maksimālā braukšanas ātruma elektronisko ierobežotāju pārcēlis no 250 uz 300 km/h atzīmi. Atgādinām, ka standarta "BMW M235i" līdz 100 km/h paātrinās piecās sekundēs.

Tā kā šo spēkratu "Manhart" paredzējis braukšanai tikai pa sacīkšu trasēm, tam ir pārveidota arī balstiekārta, kur uzstādīti regulējamie amortizatori, sešcilindru bremžu skavas, 19 collu riteņu diski ar "Michelin Pilot Super Sport" riepām 225 līdz 255 mm platumā. Vizuāli automobilis papildināts ar oglekļa šķiedras difuzoru, aizmugurējo spoileru un priekšējā bufera uzliku.

"BMW MH2 Clubsport" interjerā uzstādīti "Recaro Pole Position" sēdekļi ar četrpunktu drošības jostām, papildus mērinstrumenti, sportiskai braukšanai pielāgotāks stūresrats un pedāļi, kā arī drošības rāmis aizmugurējo sēdekļu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!