Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" pašlaik notiekošajā Šanhajas autoizstādē prezentējis S-klases limuzīna modernizēto versiju, kas ieguvusi nelielas vizuālas izmaiņas, autopilota sistēmu un jaunus dzinējus.

Vizuāli modernizētā S-klase atšķiras ar lukturu dizainu (īpaši priekšējo lukturu konstrukcija ir būtiski mainīta), radiatora dekoratīvo režģi un virsbūves aerodinamisko elementiem, kas būtiski atšķirties no dažādās komplektāciju pakotnēs.

Savukārt interjerā atjauninātais "Mercedes-Benz" limuzīns atšķiras ar stūresratu, kas tagad ir nevis divu spieķu, bet trīsspieķu ar skārienjutīgu paneli, kā arī multimediju sistēmas un mērinstrumentu paneļa ekrāniem ir citāds noformējums – tagad tie ir zem kopīga stikla.

Modernizācijas ietvaros S-klases modelis ieguvis virkni jaunu vai uzlabotu drošības un komforta elektrisko sistēmu. Piemēram, vācu limuzīnu tagad iespējams aprīkot ar autopilota sistēmu, kura uz lielceļa spēj pastāvīgi apsteigt priekšā braucošo, sazināties ar infrastruktūru un citiem spēkratiem. Tāpat "Mercedes-Benz" reprezentatīvo sedanu var novietot stāvēšanai, autovadītājam pašam neesot salonā, bet gan izmantojot viedierīci.

Tikmēr motoru piedāvājumā līdzšinējo 4,7 litru V8 agregātu aizstāj četrlitru dzinējs ar divām turbīnām. Modifikācijā "S560" tas attīsta 469 zirgspēkus, kamēr "AMG S63" versijā šis dzinējs attīsta 612 ZS. Turklāt sportiskā "AMG" versija tagad tiks sajūgta ar deviņpakāpju automātisko "AMG Speedshift MCT" pārnesumkārbu līdzšinējās septiņpakāpju transmisijas vietā.

612 ZS jaudīgais "Mercedes-AMG S63" ar pilnpiedziņas sistēmu "4Matic+" no vietas līdz 100 km/h ļauj masīvajam sedanam paātrināties 3,5 sekundēs un maksimāli sasniegt 300 km/h (versijā ar papildu pakotni "AMG Driver's Package"). Tikmēr "AMG S65" modifikācija ar 650 ZS jaudīgo V12 dzinēju un klasisko piedziņu līdz 100 km/h paātrinās 4,3 sekundēs.

Vēl modernizētā S-klases sedana dzinēju gammu papildinājis sešcilindru dīzeļmotors, kas atkarībā no modofikācijas attīsta 286 ZS un 600 Nm (versijā "S350d 4Matic") un 340 ZS un 700 Nm ("S400d). Vēlāk modeļa piedāvājumā būs arī sešcilindru benzīna turbomotors ar elektriskās piedziņas turbīnu un 48 voltu elektrosistēmu.

Tirdzniecībā modernizētā "Mercedes-Benz" S-klase nonāks jau šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!