Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" pašlaik notiekošajā Šanhajas autoizstādē prezentējis konceptuālu automobili "Concept A Sedan". Ar šo spēkratu vācu autoražotājs demonstrē, kā izskatīsies tā nākamie kompakto gabarītu modeļi, ieskaitot, kā jau liecina prototipa nosaukums, arī nākamās paaudzes A-klases sedans.

"Mercedes-Benz Concept A Sedan" kopgarums ir 4,57 metri, savukārt dizains turpina gada sākumā prezentētās "Aesthetics A" skulptūras dizainu. Kā redzams, "Mercedes-Benz" spēkratu veidols kļūs vēl agresīvāks un masīvāks, tostarp ar milzīgu radiatora dekoratīvo režģi ar vertikālām līnijām, līdzīgi kā jau pazīstamajiem "SL" un "AMG GT R" modeļiem.

Pagaidām "Concept A Sedan" automobilim ir tikai konceptuāls statuss, tādēļ par tā tehniskajiem risinājumiem autoražotājs šobrīd detalizētāku informāciju nesniedz. Atgādinām, ka pašreizējais četrdurvju automobilis "CLA", kas tapis uz A-klases hečbeka bāzes, tiek komplektēts ar četrcilindru dzinējiem, tostarp 381 ZS jaudīgajā "AMG" versijā ar divlitru turbopūtes agregātu.

Nākamās paaudzes "Mercedes-Benz" A-klase būs izgatavota uz modulārās platformas MFA un tirgū konkurēs ar "Audi A3" un BMW 1. sēriju, kuriem jau ir sedana versijas. Tāpat uz šīs platformas tiks izgatavots mazs "Mercedes-Benz" apvidus automobilis, kas pēc saviem gabarītiem būs tuvāks markas B-klasei.

Sērijveida ražošanā "Mercedes-Benz" A-klases jaunā paaudze gaidāma 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!