Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Renault" oficiāli atklājusi arī jaunā vidējās klases modeļa "Talisman", kas līdz šim tika parādīts tikai sedana versijā, jauno modifikāciju "Grandtour" ar universāļa tipa virsbūvi. "Renault Talisman" gan sedana, gan universāļa versijā tiks prezentēts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

"Renault Talisman" universālim "Grandtour" ir tādi paši gabarīti kā sedanam – tas ir 4,86 metrus garš, 1,87 metrus plats, 1,46 metrus augsts un ar 2,81 metra riteņu garenbāzi. Pasažieru ērtībām universālī jumta augstums virsbūves aizmugurējā daļā ir par 30 mm lielāks nekā sedanā.

Universāļa bagāžas nodalījuma tilpums ir 572 litri (kas ir pat mazāk nekā šī modeļa sedana 600 l bagāžnieks), bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu gadījumā tā tilpums sasniedz 1700 litru.

"Renault Talisman Grandtour" būs pieejams ar tādiem pašiem dzinējiem kā sedans. Tam tiks piedāvāts 1,6 litru turbopūtes benzīna dzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 150 vai 200 zirgspēku jaudu. Tas tiks sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Tāpat automobilim būs pieejams 1,5 litru dīzeļmotors, kas attīsta 150 ZS. Vēl pircēju izvēlei tiks piedāvāts 1,6 litru dīzeļdzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta 130 vai 160 ZS. Dīzeļmotors ar vismazāko jaudu būs pieejams ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet visi pārējie jau standartā tiks sajūgti ar automātisko transmisiju.

"Renault Talisman" izgatavots uz "Renault-Nissan" modulārās platformas "CFM", kas jau izmantota jaunā "Espace" modeļa pamatā, kā arī ir pazīstama no apvidus automobiļiem "Nissan Qashqai", "X-Trail" un "Renault Kadjar".

Tirdzniecībā "Renault Talisman Grandtour" nonāks nākamā gada sākumā un tirgū konkurēs ar tādiem auto kā "Volkswagen Passat Variant", "Opel Insignia Sports Tourer", "Peugeot 508 SW" un "Toyota Avensis Touring Sport".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!