Kompānija "Honda" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi jaunā "Civic" modeļa sportisko sērijveida modifikāciju "Type R", kas spējīga sasniegt 270 km/h maksimālo braukšanas ātrumu.

Sportiskais priekšpiedziņas hečbeks "Honda Civic Type R" aprīkots ar divlitru turbopūtes benzīna motoru "VTEC Turbo", kas attīsta 310 zirgspēku jaudu un 400 ņūtonmetru griezes momentu, kas pieejams jau no divarpus tūkstošiem apgriezienu minūtē.

No vietas sportiskais hečbeks, kam motora maksimālais apgriezienu skaits minūtē sasniedz septiņus tūkstošus un kā spēka agregāts sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, līdz 100 km/h paātrināsies 5,7 sekundēs un maksimāli sasniegs 270 km/h.

Autoražotājs uzsver, ka "Honda Civic Type R" veidols ir ne tikai agresīvākam skatam, bet rūpīgi noslīpēts aerodinamiskajā tunelī. Un tas ļaus šim automobilim uzrādīt cienījamu sniegumu ātros pagriezienos trasē priekšpiedziņas sportisko hečbeku konkurencē.

Standartā "Honda Civic Type R" būs aprīkots ar 19 collu riteņiem un "Brembo" četrcilindru bremžu skavām. Tāpat automobilim ir gana sarežģīta balstiekārta ar adaptīvajiem amortizatoriem.

Par papildus samaksu "Honda Civic Type R" pircējs varēs iegūt arī "GT" pakotni, kas paredz vēl papildus aerodinamiskos elementus un dažādas elektroniskaš ierīces, tostarp "Garmin" navigācijas sistēmu un 320 vatu audio sistēmu.

Tirdzniecībā Eiropā jaunais "Honda Civic Type R" gaidāms vasarā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!