Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" paziņojusi jaunā "Astra" modeļa cenas Vācijā. Kompaktais piecdurvju hečbeks maksās no 17 960 eiro. Šādā versijā automobilis ir aprīkots ar 105 zirgspēku jaudīgo viena litra trīscilindru turbopūtes dzinēju, kas sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Savukārt lētākā "Opel Astra" versija ar dīzeļdzinēju Vācijā maksās no 20 260 eiro, kas ir par 650 eiro lētāk nekā līdzšinējā lētākā "Opel Astra" ar dīzeļa agregātu. Jaunā "Opel Astra" gadījumā lētākā dīzeļa versija ir aprīkota ar 95 zirgspēku jaudīgu 1,6 litru dīzeļmotoru.

Papildus aprīkojumā "Opel" viscaur diožu priekšējie lukturi "IntelliLux" maksās 1150 eiro, kas ir par 100 eiro lētāk nekā līdzšinējie biksenona lukturi "BiXenon AFL+". Ar lielisko ergonomiku sertificētais autovadītāja sēdeklis maksās 390 eiro. Savukārt dažādas elektroniskās aktīvās drošības sistēmas maksās no 500 eiro.

Jau rakstījām, ka jaunā "Opel Astra" salīdzinājumā ar priekšteci būs 120 līdz 200 kilogramu vieglāka atkarībā no modifikācijas. Tas panākts, jo automobilis izstrādāts pilnībā no jauna un tajā izmantoti dažādi izturīgi, bet viegli materiāli.

"Opel Astra" būs pieejama ar autoražotāja jaunākajiem trīs un četru cilindru motoriem, kuru jauda šim modelim būs diapazonā no 95 līdz 200 zirgspēkiem. Šajā modelī debitēs "Opel" jaunais 1,4 litru benzīna turbomotors, kas attīsta 145 zirgspēku jaudu un 250 ņūtonmetru griezes momentu.

Interesanti, ka jaunā "Opel Astra" ir par pieciem centimetriem īsāka (4,37 m) un par 2,6 cm zemāka (1,46 m) nekā līdzšinējais modelis. Neskatoties uz mazākiem gabarītiem, salona ietilpība jaunajam "Opel Astra" esot lielāka. Ražotājs apgalvo, ka aizmugurē sēdošo pasažieru kājām salīdzinājumā ar priekšteci būšot par 35 milimetriem vairāk vietas.

Vēl jaunā "Opel Astra" borta dators atbalsta "Apple CarPlay" un "Android Auto" operētājsistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!