Nākamā gada pavasarī notiekošajā Ženēvas autoizstādē kompānija „SEAT” plāno prezentēt jaunu mazās klases automobili, kas kļūtu par ideoloģisko pēcteci „Arosa” modelim, kas tika ražots līdz 2005.gadam, ziņo franču izdevums „L’Automobile”.

Gaidāms, ka vismazākais „SEAT” modelis būs izgatavots uz „Volkswagen Up!” hečbeka bāzes, kas pirmo reizi tika prezentēts pirms diviem gadiem Frankfurtē kā koncepts.

Pēc provizoriskas informācijas, „SEAT Arosa” pēctecis iegūs eksterjera dizainu markas jaunāko modeļu, piemēram, „Ibiza” un „Exeo”, stilā. Tas tiks aprīkots ar viena un 1,2-litru trīscilindru benzīna dzinējiem, kā arī 75 zirgspēku 1,2-litru dīzeļmotoru. Tāpat automobilim būs pieejama dzinēja automātiskās noslāpēšanas un atkal iedarbināšanas sistēma „Start&Stop”. Jaunais modelis būs aptuveni 800 kilogramu smags un tam būs 35 litru degvielas tverne.

Kā ziņo franču izdevums, nākamā gada pavasarī tiks prezentēts tikai šī modeļa konceptuālā versija, kamēr tā sērijveida versija rūpnīcā Bratislavā uz konveijera nonāks tikai 2011.gadā. „SEAT” vismazākā modeļa cena plānota ap 7,3 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!