Foto: Baumanis Motorsport
Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis šajā nedēļas nogalē aizvadīs vienu no svarīgākajām sacensībām savā līdzšinējā karjerā - Itālijā noslēdzas šāgada Eiropas rallijkrosa čempionāts ("EuroRX") un mūsu sportistam ir izredzes šo sezonu pabeigt ar medaļu "Super1600" klases vērtējumā.

"EuroRX" kopvērtējumā Jānis šobrīd atrodas trešajā vietā, par 16 punktiem atpaliekot no "sudraba" pozicijā esošā krievu sportista Ņikitas Misjuļas, bet par diviem punktiem apsteidz dāni Ulriku Linnemanu, tā kā cīņa par punktiem Itālijā būs ļoti principiāla. Līderpozīcijā esošais Sergejs Zagumennovs no sekotājiem atrāvies patālu - 24 punktus priekšā Misjuļam, un 40 - Baumanim.

"Šobrīd esmu Austrijā, gatavojos noslēdzošajam Eiropas čempionāta posmam. Staigāju pa kalniem, gatavojos fiziski, analizēju Vācijas posmu - ne tikai savu, bet arī konkurentu braukšanu. Meklēju internetā, kas atrodams par Itālijas trasi, bet uz to pārāk lielu akcentu nelieku, jo trase būšot pārbūvēta," portālam "Delfi" pastāstīja Jānis Baumanis. "Ceturtdien jau brauksim uz Itāliju, izstaigāšu trasi, lai saprastu, kā jābrauc, kādas trajektorijas un kur jābremzē."

Frankijakortas trasē, tāpat kā Vācijas posma trasē, Baumanis nav braucis, tā latviešu sportistam būs debija Itālijā. "No Vācijas posma esmu sev guvis mācību - man trasē nav jābrauc gadiem, lai varētu uzvarēt. Es ātri pierodu pie svešām trasēm, ceru, ka tāpat būs ar Itāliju," saka Jānis.

Sākotnējais dalībnieku saraksts liecina, ka Jānim Itālijā "Super1600" klasē būs 18 konkurentu, ieskaitot visus klases līderus, taču viņš gatavojas savai cīņai par punktiem. "Pirms Francijas posma cītīgi pētīju konkurentus, bet rezultāts tur nebija labs. Pirms Vācijas posma pat neapskatījos dalībnieku sarakstu un uzvarēju. Tāpat centīšos Itālijā," saka Baumanis. "Cenšos domāt par savu rezultātu, ne citiem."

Latvijas sportistu - Jāņa Baumaņa un Reiņa Nitiša - cīņām Itālijā varēsiet sekot portāla "Delfi" teksta tiešraidē šajā nedēļas nogalē, 27. un 28.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!