Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis svētdien izcīnīja uzvaru Vācijā notiekošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta priekšpēdējā, astotajā posmā "Super 1600" klasē.

Baumanis šo posmu aizvadīja ļoti pārliecinoši, četru kvalifikācijas braucienu summā uzrādot labāko rezultātu, bet pēc tam triumfējot arī savā pusfināla braucienā un finālā.

Šis panākums ļāvis Baumanim atgriezties kopvērtējuma labāko trijniekā.

Otro vietu Vācijas posmā izcīnīja lietuvietis Ernests Staponkus, bet godalgoto trijnieku noslēdza Baumaņa sīvākais konkurents par medaļām čempionāta kopvērtējumā - dāņu braucējs Ulriks Linnemans.

"Darīju visu, ko varēju - finālā un pusfinālā, lai izcīnītu šo uzvaru, braucu jau gandrīz pāri maksimālajam limitam," stāsta Jānis. "Esmu ļoti priecīgs, par to, ko sasniedzu šeit, Vācijā. Latviešu skatītāju atbalsts bija fenomenāls, un bija ārkārtīgi patīkami braukt šādā atmosfērā, kad trases malā ir pilns ar Latvijas karogiem. Paldies viņiem visiem!"

Baumanis Esteringas rallijkrosa trasē startēja pirmo reizi, taču bija rūpīgi sagatavojies sacensībām un jau ar pirmajiem braucieniem spēja uzrādīt konkurētspējīgus apļa laikus. Pēc pirmās sacensību dienas Jānis atradās 3. vietā kopvērtējumā, taču lielisks sniegums divos kvalifikācijas braucienos svētdienā ļāva izvirzīties sacensību vadībā.

"Svētdiena iesākās ar labiem treniņbraucieniem − no paša rīta jau biju apradis ar mašīnu un trasi. Šodien, salīdzinot ar sestdienu, sacensību formātā bija nelielas izmaiņas, jo braucām pēc "Super Car" klases automašīnām, un tas nozīmē, ka trase nebija tik labā stāvoklī, kā varētu vēlēties, tomēr, neskatoties uz to, tā bija ļoti ātra," stāsta Baumanis.

Baumanis šosezon uz goda pjedestāla kāpis piecas reizes, tiekot arī pie trim panākumiem. Līdz sezonas beigām atlicis vēl tikai viens etaps, tomēr viņam kopvērtējumā vairs nav reālu izredžu pakāpties augstāk par trešo pozīciju.

Kā ziņots, paralēli notiekošajā pasaules čempionāta devītajā posmā prestižākajā "SuperCar" klasē latviešu talants Reinis Nitišs pirmoreiz šosezon nesasniedza pusfinālu.

Nitišs pirmajā kvalifikācijas braucienā sestdien bija piektais, bet otrajā uzrādīja 14.rezultātu, kopvērtējumā atkrītot uz desmito vietu. Tomēr nākamie divi braucieni viņam bija neveiksmīgāki - sākotnēji trešajā braucienā latvieša automašīna zaudēja jaudu un sportists palika vienā no pēdējām vietām, bet ceturtajā braucienā arī bija vien 17.vietā, kas summā deva 16.vietu.

Iepriekš Nitišs tikai reizi šosezon nebija sasniedzis finālu, kurā startē seši labākie braucēji.

Šīs sezonas pirmajos sešos posmos pie uzvarām tika seši dažādi braucēji, vienu panākumu izcīnot arī Nitišam. Savukārt iepriekšējos divos etapos triumfējis slavenais norvēģis, 2003. gada pasaules rallija čempions Peters Solbergs.

Pēc Vācijas sacīkstēm pasaules čempionāta kalendārā atliks vēl trīs pasaules čempionāta etapi, bet Eiropas čempionāts noslēgsies jau nākamajā posmā, kas notiks Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!