FIA pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta rīkotāji kompānija "IMG Motorsport" nenoliedz iespēju, ka viens no sacensību seriāla posmiem varētu notikt Latvijā.

Kā zināms, pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX"), kas šogad notiek pirmo reizi, un Eiropas čempionātā Latvijas piloti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis ir vieni no spēcīgākajiem dalībniekiem, kas pievērsis uzmanību Latvijai. Tāpēc "IMG Motorsport" direktors Martins Anaji intervijā LTV7 raidījumam "Tavs auto" atklājis, ka nav izslēgta "World RX" posma norise Latvijā, Rīgā.

"Abi jaunieši uzrāda strauju sportisko izaugsmi, kas līdzi nes arī pašu sportistu popularitāti, ne tikai Latvijā un Eiropā, bet arī visā pasaulē," intervijā "Tavs Auto" saka Anaji. "Rīkot pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātu Rīgā ir lieliska iespēja popularizēt šo sporta veidu, piesaistot jaunus talantus ne tikai no Latvijas, bet arī pārējām Baltijas valstīm. Baumanis un Nitišs ir lielisks paraugs tam, cik salīdzinoši īsā laikā var sasniegt iespaidīgus sportiskos rezultātus."

"Baumani, kurš patlaban cīnās par Eiropas čempiona titulu "Super 1600" klasē, pirms pieciem mēnešiem pasaules rallijkrosa sabiedrība vispār nezināja un man šķiet, ka arī pats Jānis diez vai varēja noticēt tam, ka četru mēnešu laikā kopš viņš ir Eiropas rallijkrosa čempionāta apritē spēs uzrādīt tik augstus un stabilus rezultātus," norāda Anaji. "Mēs zinām, ka Latvijā rallijkross tieši abu talantīgo jauniešu dēļ ir ieguvis daudz fanu un atbalstītāju, līdz ar to rīkot rallijkrosa čempionāta posmu valstī, kur šo sporta veidu ļoti mīl, ir lieliski."

Pasaules un Eiropas čempionāta sacensības noris paralēli, "World RX" braucējiem kalendārā ir paredzēti papildus posmi Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā un Tuvajos Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!