Foto: Foto no personīgā arhīva

2015. gada Eiropas rallija vicečempioni Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins šosezon Eiropas čempionātā (ERČ) aizvadīs tikai piecus posmus, toties startēs ar "Škoda Fabia R5" automašīnu, debitējot ERČ pilnpiedziņas klasē.

Sirmacis pārstāvēs "Sports Racing Technologies" ("SRT") kluba komandu "Škoda Baltic Motorsport".

"Esmu priecīgs, ka Sirmacis/Šimins izvēlējušies startēt ar "Škoda Fabia R5". Tā ir mašīna, kas ir labi sabalansēta, ar teicamu vadāmību un labu dzinēju. Rallija automobilis, lai uzvarētu!" saka "SRT" vadītājs Ģirts Krūzmanis.

"Ar šo auto nolēmām startēt, jo šī ir viena no konkurētspējīgākajām mašīnām," norāda Ralfs Sirmacis. "Domāju, ka tā ir labākā no R5 klases mašīnām, kas šobrīd ir pieejams privātai komandai. Šī ir foršākā un ātrākā mašīna, ar kādu esmu braucis. Tikpat viegli tā ir arī vadāma. Ļoti, ļoti spējīgs auto. Fantastiskas sajūtas!"

Sirmacis/Šimins 2016. gada Eiropas rallija čempionātā plāno startēt piecos posmos - Latvijā, Grieķijā, Portugālē, Igaunijā un Kiprā. "Šobrīd nav budžeta, lai mēs startētu visos ERC posmos, tāpēc nolēmām priekšroku dot grants posmiem, kuros mēs esam ātrāki un konkurētspējīgāki," saka ekipāžas stūrmanis Artūrs Šimins. "Ja būs iespēja braukt arī asfalta posmus, tad tajos startēsim ar Peugeot 208 R2 automašīnu."

Kā zināms, Eiropas junioru vicečempionu titulu Sirmacis izcīnīja, startējot ar vientilta piedziņas "Peugeot R2" automašīnu.

"Škoda Baltic Motorsport" rallija komanda ar "Škoda Fabia R5" automašīnām startēs gan sacensībās Baltijā, gan Eiropas rallija čempionātā. Plānots, ka komandu šogad pārstāvēs viena līdz trim rallija ekipāžām.

"SRT" ir klubs, kurš sagatavo sporta tehniku, lai sportisti var startēt dažādās autosporta disciplīnās, bet "Škoda Baltic Motorsport" ir rallija komanda, kurā klubs ekipāžām nodrošinām visu nepieciešamo startam sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!