Foto: Reuters/Scanpix

"Red Bull" F-1 komandas pilots Daniels Rikjardo ir saņēmis kārtējo sodu - šoreiz par pārkāpumu Malaizijas "Grand Prix" laikā; austrālietim piespriests 10 starta vietu sods uz nākamo sacīksti Bahreinā, liecina informācija FIA mājas lapā.

Sods Rikjardo piespriests par to, ka viņa formulai netika kārtīgi pieskrūvēts ritenis - sacīkstes laikā austrāliešu pilots par to saņēma "stop/go" sodu, bet Bahreinas "Grand Prix" viņam tiks piemērots arī 10 starta vietu sods.

Savukārt "Red Bull" komanda saņēmusi oficiālu FIA brīdinājumu par incidentu svētdienas sacīkstē, kad austrāliešu pilota bolīda apkalpošanas laikā pitstopā atradies mehāniķis bez drošības ķiveres.

Malazijas "Grand Prix" posms Rikjardo arī citādi izvērtās neveiksmīgs - pēc problēmām boksos sekoja antispārna salaušana, tad vēl piespriestais sods, un beigu galā komanda lēma, ka Rikjardo no sacensībām jāizstājas.

Kā zināms, sezonas atklāšanas posmā Austrālijā Rikjardo izcīnīja otro vietu, taču tika diskvalificēts par bolīda neatbilstību FIA tehniskajiem noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!