F1 „Renault” komandas vadītājs Flavio Briatore ir apmierināts ar Kimi Raikkonena un „McLaren” komandas uzvaru turpināšanos, ja vien Fernando Alonso neatpaliek no uzvarētāja pārāk tālu.
Tādā veidā arī pēc iepriekšējā nedēļas nogalē notikušā Turcijas Grand Prix izcīņas Alonso saglabā 24 punktu pārsvaru, ko atliek nosargāt pēdējos piecos atlikušajos 2005.gada sezonas posmos. Spāņu braucēja pārsvars ir tik liels, ka tas būtu pietiekams čempiona titulam pat tādā gadījumā, ja Raikkonens un viņa komandas biedrs Montoija finišētu atlikušajos posmos attiecīgi tikai pirmajā un otrajā vietā.

„McLaren” komanda gandrīz varēja svinēt savu pirmo dubultuzvaru pēc piecu gadu ilga pārtraukuma. Diemžēl dēļ kļūdas, ko Montoija pieļāva pašā sacīkšu izskaņā Stambulas „Otodromo” trasē, 2.vieta tika „uzdāvināja” Alonso. Šādos apstākļos Flavio Briatore mierīgi raugās uz atlikušajiem sezonas posmiem, neraugoties uz to, ka Alonso nebija izredžu līdzvērtīgi cīnīties ar „McLaren” braucējiem.

„Es domāju, ka būs grūti uzvarēt, jo „McLaren” komandas mašīnas ir ļoti konkurētspējīgas. Taču, ja mēs neesam spējīgi uzvarēt, mums ir jāpacenšas izdarīt visu pārējo iespējamo. Fernando joprojām kopvērtējumā ir 24 punktu pārsvars pār Raikkonenu, tādēļ mēs varam cīnīties nevis par uzvarām posmos, bet par uzvaru čempionātā,” norāda Flavio Briatore.

„Mums ļoti spēcīgi izdevās startēt sezonas sākumā, savukārt „McLaren” dominē sezonas izskaņā. Jebkurā gadījumā punkti paliek punkti, un mēs saglabājam līderpozīcijas kopvērtējumā,” piebilda „Renault” komandas vadītājs Briatore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!