Deivids Kulthards gandrīz visu savu Formula 1 karjeru ir pavadījis somu pilotu ēnā, cenšoties pierādīt, ka ir labāks par Miku vai Kimi. No 1996. līdz 2001. gadam Kulthards "McLaren" vienībā startēja kopā ar Miku Hakinenu, bet turpmākos trīs gadus viņa komandas biedrs bija cits soms Kimi Raikonens.
"Viņi abi ir izcili braucēji," paziņoja Deivids Kulthards, kurš noteikti vislabāk var novērtēt un salīdzināt Hakinenu ar Raikonenu. "Ja jūs man spiežat izvēlēties labāko, tad tas ir Mika. Savulaik es pētot viņa telemetrijas datus biju šokā par Mikas ātrumu. Tas bija iespaidīgi. Ticiet, man nav 'zobs' uz Kimi, tomēr aplūkojot viņa telemetrijas informāciju es nekad nebiju īpaši pārsteigts."

"Es teiktu, ka Mika bija stabils un superātrs," turpināja 34 gadus vecais Kulthards, kurš tagad startē "Red Bull" komandā. "Kimi ik pa laikam pieļauj neizskaidrojamas kļūdas. Taču es nešaubos, ka līdz savam karjeras norietam Kimi varētu sasniegt tādus pašus panākumus, kādus savulaik sasniedza Mika."

Mika Hakinens, kurš tagad startē DTM čempionātā, "McLaren" komandas sastāvā kļuva par 1998. un 1999. gada pasaules čempionu. Kimi Raikonena labākais sasniegums ir otrā vieta 2003. gadā, kad jaunais soms tikai par diviem punktiem atpalika no čempiona Mihaela Šūmahera. Daudzi uzskata, ka Kimi Raikonens šogad ir ceļā uz savu pirmo titulu Formulā 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!