Žaks Vilnēvs ir viens no 2005. gada sezonas neveiksminiekiem - pirmie trīs čempionāta posmi 1997. gada čempionam bija pilnīga izgāšanās. Lai gan pats kanādietis savās neveiksmēs vaino nepaklausīgo "Sauber" formulu, Vilnēva akcijas tas neceļ.
Pats bijušais "Williams" un BAR pilots atļāvās pajokot par savu tirgus vērtību, kas pēc pievienošanās "Sauber" komandai noteikti nav kritusies.

"Pirms pievienojos "Sauber" mana tirgus vērtība tika zema, ka šī neveiksmes nevar to padarīt vēl nevērtīgāku," pastāstīja Vilnēvs vācu žurnālam "Auto, Motor und Sport".

Kur tad īsti slēpjas problēma? Arī pērn, kad Vilnēvs uz trim sacīkstēm pievienojās "Renault" komandai, viņš nespēja ne tuvu uzrādīt Fernando Alonso līmeņa rezultātus. Savukārt šogad viņš vienos vārtos zaudē jaunajam brazīlietim Felipem Massam. 33 gadus vecais eksčempions paziņoja, ka ar daudzajām elektroniskajām ierīcēm apgādātā modernā Formula 1 mašīna jaunajiem pilotiem 'klausa' vieglāk. Jāatzīst - visai dīvains attaisnojums no datorspēļu fana un pilota, kurš nebūt nav vecākais no šī gada 20 braucējiem.

"Viņi (Alonso un Massa) ir uzauguši kopā ar elektroniskām ierīcēm, kas palīdz vadīt mašīnu," skaidroja Vilnēvs. "Man vienkārši nav radusies pārliecība par saviem spēkiem. Es, pilotējot formulu, esmu sasprindzis un nespēju izmantot savas izjūtas. Es mašīnā jūtos kā pasažieris, nevis pilots."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!