Foto: Ferrari

Vācu pilots Sebastjans Fetels ("Ferrari") netiks sodīts par incidentu Meksikas "Grand Prix" pirmajā aplī, pēc sadursmes ar austrālieti Danielu Rikjardo ("Red Bull"), lēmuši sacensību komisāri.

Pēc sacīkstes Fetels tika izsaukts pie komisāriem, lai izskaidrotu savu rīcību epizodē, kad 13. līkumā tika saīsināta trase. Sacensību nolikums paredz, ka pilots nedrīkst izbraukt no trases, ja tam nav attaisnojama iemesla. Izskatot epizodes videoierakstu un uzklausot Fetela paskaidrojumu, komisāri lēma, ka izbraukšana no trases notika pārdurtās riepas dēļ.

Meksikas "Grand Prix" pirmajā aplī Fetels piedzīvoja sadursmi ar Rikjardo, kurā pārsita sava bolīda riteni. Vācietis bija spiests atgriezties boksos, lai nomainītu riepu, bet arī tālākā sacīkstes gaita bijušajam F-1 čempionam nebija neko veiksmīgāka - 52. aplī viņa formula izlidoja no trases.

"Rikjardo ieraudzīju pēdējā brīdī, mēģināju atstāt viņam vietu, bet jau bija par vēlu," izdevumam "Autosport" par sadursmi ar austrāliešu pilotu saka Fetels. "Šādu sadursmi nevar izraisīt speciāli, tāpēc es viņu nevainoju. Galu galā, tur, kur Rikjardo gribēja izveikt apdzīšanu, nebija vietas. Taču nepatīkami, ka šādas situācijas atgadās pirmajā līkumā."

Kā zināms, Meksikas "Grand Prix" uzvarēja Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), bet Rikjardo izcīnīja piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!