Foto: EPA/Scanpix/LETA

Franču pilots Pjērs Gaslī ar nākamo sezonu pārstāvēs Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu "Red Bull", vēsta vienība.

Līdz ar to 22 gadus vecais francūzis aizstās austrālieti Danielu Rikjardo, kurš nākamajā sezonā pāries uz "Renault" vienību.

Gaslī šobrīd pārstāv "Red Bull" meitaskomandu "Toro Rosso", kuras sastāvā pērn debitēja F-1. Viņš karjeras laikā piedalījies 17 F-1 sacīkstēs, trijās no tām finišējot pirmajā desmitniekā.

Gaslī formulas braucēja karjeru sāka 2011.gadā Francijas F-4 čempionātā, bet divus gadus vēlāk viņš kļuva par "Formula Renault" čempionu. Tajā pat gadā viņš pievienojās "Red Bull" junioru attīstības programmai, bet 2015.gadā kļuva par komandas rezerves pilotu. Piedaloties citos seriālos, viņš 2016.gadā kļuva par GP2 čempionu.

"Mans sapnis ir piepildījies, esmu patiešām saviļņos, ka pievienojos augsta līmeņa komandai. Tas bija mans mērķis jau kopš 2013.gada, kad kļuvu par "Red Bull" jauno braucēju attīstības programmas pilotu. "Red Bull" vienmēr cīnījusies par tituliem un uzvarām - tas ir tieši tas, ko vēlos," komanda citē Gaslī teikto.

Francūža komandas biedrs nākamajā sezonā būs nīderlandietis Makss Verstapens, kurš "Red Bull" pirmās vienības rindās ir kopš 2016.gada.

Gaslī šosezon 12 posmos ticis pie 26 punktiem, kas viņam kopvērtējumā dod 13.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!