Foto: AFP/Scanpix

F-1 čempions brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes") nav sajūsmināts par Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku ielu trasi, kur šonedēļ jānorisinās F-1 sezonas astotajam posmam.

Līdz šim F-1 posms Azerbaidžānā nekad nav noticis, bet sacensības Baku norisināsies kā Eiropas "Grand Prix" izcīņa. Sacīkstes notiks šīs pilsētas ielās.

"Tā ir vēl viena jauna trase, kurā ir viena ļoti šaura vieta un arī gara taisne. Man par šo trasi nav nekā daudz, ko teikt," izteicās Hamiltons. "Šī trase nav kā Monako, kur mums arī jābrauc pa ielām. Nezinu, kāpēc viņi nav izveidojuši kaut ko līdzīgu tai. Tas ir kaut kas tāds, ko nesaprotu. Brīžiem šī trase ir tik plata kā autošoseja, bet, cerams, būs jautri tajā sacensties."

Tikmēr "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas jauno Baku trasi izmēģinājis simulatorā un atzinis, ka pagaidām vēl nav ar to apradis.

"Man bija sarežģīti, taču domāju, ka vēl ir par ātru šo trasi vērtēt. Jāgaida, līdz sāksies nedēļas nogale. Dažās vietās šis aplis izskatās tiešām iespaidīgi, kamēr citur ir tikai taisne," pauda Fetels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!