Foto: LETA

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") rīkotāji IMG izziņojuši 2016. gada kalendāru, kas liecina, ka Latvija šajā prestižajā autosporta seriālā debitēs oktobrī.

2016. gada "World RX" kalendārā iekļauti 12 posmi. Sezona tradicionāli iesāksies Portugālē, Montalegres trasē, bet noslēgsies Argentīnā. Čempionāts ilgs no aprīļa līdz oktobrim. Kalendārā ienākot Latvijai, savu "World RX" posmu ir pazaudējušas Turcija un Itālija.

Latvijā paralēli "World RX" sacensībām notiks arī Eiropas čempionāta ("Euro RX") sacīkstes "TourongCar" un "Supercar" klasē.

Šī būs pirmā reize, kad Latvijā norisināsies augstākā līmeņa sacensības kādā no piecām autosporta disciplīnām, kurās iespējams izcīnīt pasaules čempiona titulu, norāda Latvijas posma rīkotāji.

"Noslēdzot vienošanos par FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma rīkošanu Latvijā, mēs, vismaz pirmo gadu, vēlējāmies atrasties sezonas kalendāra otrajā pusē," 2016. gada sezonas kalendāru komentē Latvijas posma organizatoru pārstāvis, "RA EVENTS" direktors Raimonds Strokšs. "Tas mums dotu vairāk laika pilnvērtīgi sagatavot un pārbaudīt jauno Biķernieku trasi, kā arī sniegs pārliecību, ka pasākums Rīgā būs noorganizēts atbilstoši augstākajiem standartiem."

"Turklāt, atrodoties sezonas beigās, varam sagaidīt aizraujošas cīņas trasē, jo Rīgā tiks izcīnīti vieni no pēdējiem sezonas punktiem," norāda Strokšs. "Ļoti ceru, ka starp līderiem būs arī latviešu jaunie rallijkrosa talanti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, kuri tieši Latvijā parādīs labāko sniegumu un priecēs klātesošos līdzjutējus!"

Kalendāru vēl jāapstiprina Pasaules motoru sporta padomē (WMSC) decembrī.

2016. gada "World RX" čempionāta kalendāra projekts:

1. PORTUGĀLE – 16.-17 APRĪLIS
2. VĀCIJA (HOKENHEIMA) – 7.-8 MAIJS
3. BEĻĢIJA – 14.-15. MAIJS
4. LIELBRITĀNIJA – 28. - 29.MAIJS
5. NORVĒĢIJA – 11.- 12. JŪNIJS
6. ZVIEDRIJA – 2.-3. JŪLIJS
7. KANĀDA – 6.-7. AUGUSTS
8. FRANCIJA – 3.-4. SEPTEMBRIS
9. SPĀNIJA – 17.-18. SEPTEMBRIS
10. LATVIJA1.-2. OKTOBRIS
11. VĀCIJA (ESTERINGA) – 15.-16. OKTOBRIS
12. ARGENTĪNA – 26.-27. NOVEMBRIS

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!