Foto: F64
Talantīgais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja ceturto vietu Francijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā MX2 klasē sezonas astotā posma kvalifikācijā.

Jonass, kurš šosezon pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", kvalifikācijā 14 apļu summā no uzvaru guvušā šveicieša Valentīna Gilo atpalika par nedaudz vairāk par 30 sekundēm.

Tikmēr vēl viens latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas kvalifikācijā ieņēma 15.vietu, Gilo zaudējot gandrīz minūti un 15 sekundes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem pārliecinošs līderis ar 308 punktiem ir Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kuram ar 216 punktiem seko Gilo. Savukārt Jonass ar 213 punktiem atrodams trešajā pozīcijā, par astoņiem punktiem apsteidzot Dilanu Fernandisu no Francijas, kurš traumas dēļ šosezon vairs nestartēs.

Tikmēr Justs ar 79 punktiem kopvērtējumā pakāpies uz 15.pozīciju.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē neviens no Latvijas sportistiem šajā posmā nepiedalās, bet kvalifikācijā labākais bija francūzis Romēns Febrē.

MXGP klasē čempionāta kopvērtējumā pašlaik līderis ar 295 punktiem ir vācietis Maksimiliāns Nagls, kuram četrus punktus zaudē Klemāns Desaijs no Beļģijas. Savukārt itālis Antonio Kairoli ar 274 punktiem atrodams trešajā pozīcijā. Tikmēr Latvijas sportists Dāvis Ivanovs ("MX Moduls") ar trīs punktiem atrodams 34.pozīcijā.

Kopā Ivanovam šosezon plānota dalība septiņās sacensībās.

Sacensības Francijā norisināsies svētdien.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!