Foto: KTM

Latviešu motokrosists Pauls Jonass svētdien izcīnīja trešo vietu Ķeguma trasē "Zelta zirgs" notiekošā pasaules čempionāta sezonas septītā posma pirmajā braucienā MX2 klasē, otro pozīciju zaudējot tikai pašās distances beigās.

Par pirmā brauciena uzvarētāju kļuva dānis Tomass Čērs Olsens, kuram sekoja šveicietis Žeremijs Sīvers un Jonass.

Otrajā braucienā ātrākais startā bija Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā Horhe Prado Garsija no Spānijas, kamēr latvietis bija ceturtajā vietā, tomēr ātri vien ielauzās pirmajā trijniekā. Trešajā vietā mājinieks bija vairākus apļus, taču devītajā aplī viņš apsteidza Garsiju un izvirzījās otrajā pozīcijā, kamēr stabils līderis bija sestdien kvalifikācijā uzvarējušais Olsens.

Turpmākajos apļos Jonass aizvadīja spraigu cīņu par otro vietu ar Sīveru, kurš Jonasu pirmā brauciena pēdējā aplī tomēr apdzina.

Tikmēr otrs Latvijas pārstāvis MX2 klasē Tomass Šileika svētdien pirmajā braucienā līdz finišam netika.

Otrais brauciens MX2 klasē sāksies plkst. 16.10.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē pēc sešiem posmiem un viena brauciena septītajā etapā līderis ar 262 punktiem ir Jonass, kamēr otrais ar 245 punktiem ir Sīvers. Savukārt pirmo trijnieku ar 213 punktiem noslēdz Olsens.

Kā vēstīts, Jonass sestdien kvalifikācijā izcīnīja trešo vietu, kamēr uzvarēja Olsens, bet Šileika kvalifikācijā ierindojās 32. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!