Foto: AP/Scanpix

"Volkswagen" komandu pārstāvošais vietējais braucējs Jari Mati Latvala sestdien nostiprināja vadību pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) astotā posma, kas risinājās Somijā, otrās pilnās sacensību dienas.

Dienas ievadā Latvalam pār pašreizējo pasaules čempionu un pārliecinošo kopvērtējuma līderi francūzi Sebastjenu Ožjēru bija 2,6 sekunžu pārsvars, turklāt pirmajos ātrumposmos Ožjē izdevās to samazināt.

Tomēr dienas beigās sliktos laika apstākļos Latvala pārsvaru palielināja un tagad jau apsteidz Ožjē par 13,2 sekundēm.

Zīmīgi, ka svētdien atlicis aizvadīt tikai divus ātrumposmus.

Pēc piektdienas ātrumposmiem trešais bija "Citroen" pilots Kriss Mīke no Lielbritānijas, tomēr sestdien viņš pēc ietriekšanās kokā izstājās, tāpēc tagad bronzas pozīciju aizņēmis cits "Citroen" braucējs Madss Estbergs no Norvēģijas, kurš līderim zaudē jau gandrīz pusotru minūti.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem Ožjērs ar 161 punktu atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Viņam ar 83 punktiem seko norvēģis Andrēass Mikelsens ("Volkswagen"), bet pie 69 punktiem ticis Estbergs.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!