Foto: Publicitātes foto
"LMT Autosporta Akadēmijas" ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs aizvadītajā nedēļas nogalē startēja Somijas rallija čempionāta trešajā posmā "SM Itaralli 2014", kas risinājās Jensū apkārtnē.

Ar augstvērtīgu rezultātu jaunais latviešu pilots šoreiz nevar palepoties, jo trasē ne tikai nācās atzīt mājinieku pieredzi savus ceļos, bet arī cīnīties ar tehniskām problēmām - pirmā ātrumposma noslēgumā Sirmača "Ford Fiesta R2" automašīnai nolūza ātrumu pārslēgs, kā rezultātā sportists nākamajos divos ātrumposmos zaudēja daudz laika. Servisa pārtraukumā problēma tika novērsta, un pēdējos četrus ātrumposmus ekipāža jau veica ar pilnu jaudu.

Tomēr, neskatoties uz priekšpēdējo, 11. vietu R2 klasē un 49. vietu kopējā vērtējumā, Sirmacis par startu Somijā ir apmierināts.

"Somijā ir sarežģīta ceļu konfigurācija, kas prasa lielu meistarību. Rallijs bija grūts - pēc piedzīvotās neveiksmes nevarēju sakoncentrēties braukšanai," atzīst pilots. "Traucēja arī tas, ka mēnesi nebiju aizvadījis braukšanas treniņus vai kādas sacīkstes - lai spētu cīnīties par labu rezultātu, man vismaz reizi mēnesī vajadzīgi braukšanas treniņi ar sporta automašīnu."

"Gribētu Somijā aizvadīt vēl kādu ralliju – šeit var daudz mācīties un konkurence tiešām ir ļoti sīva. Esmu guvis ļoti vērtīgu pieredzi. Pirmo reizi startēju rallijā, kurā neviens no ātrumposmiem netiek aizvadīts atkārtoti - katrā ātrumposmā sportistam bija dota tikai viena iespēja sevi pierādīt," piebilst Sirmacis.

R2 klases vērtējumā uzvarēja vairākkārtējais Somijas čempions Jonass Lindross, ieņemot 15. vietu kopējā ieskaitē. "SM Itaralli 2014" triumfēja Jarko Nikara ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), bet otrais palika igaunis Karls Krūda ("Ford Fiesta S2000").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!