Foto: Rihards Baumanis

Eiropas rallijkrosa čempions Jānis Baumanis startēs 2016. gada pasaules rallijkrosa čempionātā ("Wolrd RX"), pārstāvot "WRX Team Austria" komandu un sacenšoties prestižajā "Supercar" klasē, portālu "Delfi" informēja sportista pārstāvji.

Kā zināms, 2015. gadā Jānis Baumanis, pārstāvot Somijas "SET Promotions" komandu, kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē.

Sezonas beigās Baumanis Argentīnā debitēja "WRX Team Austria" komandas sastāvā, izcīnot ceturto vietu sezonas noslēdzošajā "World RX" posmā. Nupat Latvijas pilots ar šo komandu noslēdzis oficiālu līgumu par startu 2016. gada pasaules rallijkrosa čempionātā.

Baumaņa komandas biedrs "WRX Team Austria" būs trīskārtējs Eiropas čempions rallijkrosā, krievu pilots Timurs Timerzjanovs, kurš pērn bija jēkabpilieša Reiņa Nitiša komandas biedrs "Olsbergs MSE" vienībā.

"Ar prieku šodien atklājam komandas plānus uz 2016. gada pasaules rallijkrosa čempionātu - esam parakstījuši līgumu ar diviem spēcīgiem pilotiem, Timuru Timerzjanovu un Jāni Baumani," video paziņojumā saka komandas īpašnieks Makss Puhers.

2015. gadā "WRX Team Austria" pārstāvēja pats komandas īpašnieks Makss Puhers un pieredzējušais rallija pilots Manfrēds Štols, taču šosezon Štols nolēmis vairāk koncentrēties uz mašīnu sagatavošanu un apkalpošanu.

Kā zināms, 2016. gadā "World RX" kalendārā ir iekļauts arī Latvijas posms, kas risināsies Biķernieku trasē oktobra sākumā.

Pirmajos divos pasaules rallijkrosa čempionātos 2014. un 2015. gadā "Supercar" klasē startēja Reinis Nitišs, pārstāvot "Olsbergs MSE" komandu, bet par viņa plāniem attiecībā uz šāgada sezonu pagaidām tuvākas informācijas nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!