Foto: AP/Scanpix
Itālijas "Grand Prix" posmā sasniegts jauns F-1 čempionāta starta sodu sistēmas rekords - kopumā septiņi piloti "noštrāfēti" par 168 starta pozīcijām, vēsta čempionāta mājas lapa.

Vislielāko sodu saņēmis austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull") par vairāku dzinēja komponentu nomaiņu - 50 starta vietas. Viņa krievu pārinieks Daņils Kvjats par tādu par pārkāpumu saņēmis 35 starta vietu sodu. Viņi gan startēs attiecīgi no 18. un 19. pozīcijas, jo pēdējo aizņems Makss Verstapens ("Toro Rosso"), kurš gan saņēmis 30 starta vietu sodu, gan palika bez rezultāta sestdienas kvalifikācijā. Viņam vēl svētdien pirmo trīs apļu laikā arī būs jāizbrauc caur boksu celiņu par drošības noteikumu pārkāpšanu kvalifikācijā, kad no jaunā holandieša bolīda atrāvās dzinēja pārsegs.

35 starta vietu sods ticis arī Karlosam Sainsam ("Toro Rosso"), kurš Itālijas "Grand Prix" startēs no 17. vietas. Kvalifikācijā viņš bija 13. ātrākais.

Salīdzinoši vieglāk "cauri tika" šīssezonas sodu čempioni "McLaren" - Fernando Alonso tikusi tikai 10 starta vietas zemāka pozīcija, bet viņš startēs no 16. pozīcijas, bet Džensons Batons saņēmis visvieglāko sodu - tikai mīnus piecas starta vietas un viņš sacīksti iesāks no 15. pozīcijas.

Pateicoties kolēģu sodiem, neparasti augstas starta pozīcijas tikušas "Marussia/Manor" pilotiem, kuri kvalifikācijā bija vislēnākie - VilsStīvenss startēs no 13., bet Roberto Meri - no 14. pozīcijas.

Divas starta vietas pazaudējis arī Markuss Eriksons ("Sauber"), kurš kvalifikācijā bija desmitais, bet startēs no 12. vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!