"Sauber" komandas boss Peters Zaubers ir noliedzis baumas par to, ka Serhio Peresam tika pavēlēts neuzbrukt Fernando Alonso līderpozīcijai Malaizijas GP pēdējos apļos.

Malaizijas GP sacīkstes pēdējos apļos jaunais meksikānis bija ātrāks par līderi Alonso un brīžiem viņa pārsvars pat sasniedza vienu sekundi aplī. Brīdī, kad Peress pietuvojās Alonso līdz uzbrukuma attālumam, "Sauber" vienība pa radio ziņoja pilotam: "Esi uzmanīgs – mums ir vajadzīga šī pozīcija, mums ir vajadzīga šī pozīcija."

Pāris mirkļus vēlāk 22 gadus jaunais Peress izslīdēja no trases brīdī, kad uzbrauca uz mitrās apmales, tomēr tajā līkumā bija asfaltētā drošības josla un viņš spēja atgriezties trasē. Pēc incidenta Peresa deficīts līdz Alonso pieauga līdz 5 sekundēm, taču līdz finiša līnijai "Sauber" pilots to samazināja līdz 2,2 sekundēm.

Ņemot vērā, ka Peress ir "Ferrari" jauno pilotu akadēmijas absolvents un reālākais pretendents uz Felipes Masas nomaiņu, kā arī paturot prātā, ka "Sauber" uz īpašiem nosacījumiem izmanto "Ferrari" motorus, pēc sacīkstes Sepangā sākās baumas ar sazvērestības teorijām. Tomēr Zaubers noliedza, ka sacīkstē tika izmantotas komandas pavēles.

"Sacīkšu inženieris ar to bija domājis, ka mums ir vajadzīgs šis rezultāts, bet viss pārējais ir pārpratums," paziņoja Zaubers. "Jāņem vērā, ka aiz mums bija vairāki vidus ešelona komandu piloti, ar kuriem mums ir jācīnās kopvērtējumā. Tāpēc bija tik ļoti svarīgi noturēt šo rezultātu, bet runa nebija par konkrētu pozīciju."

"Mums nav bijušas nekādas pārrunas ar "Ferrari" par iespējamo Serhio pāreju pie viņiem," uz žurnālistu jautājumu atbildēja Zaubers. "Mums ar viņiem nebija pārrunas ne par pozīcijas saglabāšanu, ne par Čeko (Serhio Peresa iesauka) pāreju. 100% nē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!