Sestdien, 2. jūlijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies "X Sports" kausa trešais posms. Kopumā uzvarētāju noteiks 5 posmos sākot ar 7. maiju līdz pat 27. augustam.
Šoreiz sacensības notiks Biķernieku mazajā aplī, kas sevī iekļauj starta finiša taisni, elkoni, taisni un pagriezienu uz starta finiša taisni, kas kopumā veido 1750 metrus, bet viena brauciena distance ir 20 apļi(35000 metri). Savukārt kopumā paredzēti 2 braucieni. 1. brauciena starts gaidāms 13:20, bet otrā brauciena starts 14:20. Sacensību dienaskārtībā paredzēta arī apbalvošana, kas notiks 15:15. Ieeja tribīnēs būs par brīvu.

Šajā, tā sauktajā, nacionālajā klasē, pagaidām, pēc diviem aizvadītajiem posmiem par līderi izvirzījies Vadims Viņhēvičs (88 punkti), kurš brauc ar standarta "BMW 320" automašīnu. Viņa lielākais konkurents – Edgars Vītols(„VW Golf 1”), ar 85 punktiem būs gatavs atkal izvirzīties vadībā. Nedaudz atpalicies no līderiem, trešajā vietā ar 64 punktiem atrodas Jānis Kārkliņš. Pagaidām šajā kausā braukuši 13 sportisti, bet pieteikušies 18.

Šajā kausā raksturīga spraiga cīņa, daudz sadursmju un finišā blīvi rezultāti. Tāpēc šis kauss īpaši pievilcīgs liekas parastam skatītājam, jo to tik bieži nevar novērot Baltijas čempionāta dalībnieku vidū. Pietam, dalības maksa atļauj startēt gandrīz ikvienam, kam ir gribēšana un kāds vecāks auto. Šī būs tā retā reize, kad Biķerniekos atkal varēs dzirdēt kārtīgas mašīnu dūkoņas, jo nākošās lielās sacensības gaidāmas 6. augustā("X Sports" kausa 4. posms) un 27.,28. augustā (NEZ, Baltijas un Latvijas čempionāts, "X Sports" kausa 5. posms).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!