Foto: Red Bull

Igauņu pilots Ots Tanaks ("Toyota") ar Norvēģi Madsu Ostbergu ("Citroen") aizvadīja sīvu cīņu par līderpozīciju pasaules rallija čempionāta (WRC) Somijas posma pirmajā dienā, igaunim izvirzoties sacensību vadībā.

Prestižā rallija pirmajā dienā abi minētie piloti četras reizes nomainīja viens otru kopvērtējuma galvgalī, un dienas beigās pirmo vietu paturēja Tanaks, kurš apsteidz Ostbergu par 5,8 sekundēm.

Igauņu pilots ceturtdien vakarā uzvarēja prologa ātrumposmā, bet piektdien jau reālos "kaujas apstākļos" viņu apsteidza Ostbergs, jo Tanakam, startējot trešajam, bija sliktāki trases apstākļi. Tomēr pēcpusdienā igauņu ekipāža spēja atgriezties sacensību vadībā.

Sestdienas ātrumposmos līderi startēs apgrieztā secībā, kas cīņu padarīs objektīvāku, uzskata igaunis. "Rīt būs godīgāka cīņa un mēs gatavojamies braukt ar pilnu jaudu," saka Tanaks. "Šodien bija īpaši svarīgi iegūt labu starta pozīciju sestdienai. Mūs [ar Ostbergu] šķīra sešas mašīnas un tas radīja ievērojamas atšķirības trases kondīcijā."

Madss Ostbergs slavēja uzlaboto "Cotroen C3 WRC" vadāmību, kas ļāva viņam uzvarēt trijos ātrumposmos, taču riepu nodilums pēcpusdienā neļāva viņam saglabāt iegūto līderpozīciju. "Mēs gan nepazaudējām daudz laika, kas ir labi, jo beigās galvenais bija izturēt pēcpusdienas ātrumposmus," saka norvēģis.

Startējot pirmajiem, trase sagādāja problēmas kopvērtējuma līderim beļģim Tjerī Nevilam ("Hyundai") un francūzim Sebastjenam Ožjēram ("M-Sport"). Abiem bija salīdzinoši sliktāka saķere ar ceļu, turklāt Nevils kļūdījās vienā no krustojumiem un atsitās pret koku. Beļģis pēc pirmās sacensību dienas ir 10. pozīcijā, bet Ožjērs — sestais, minūti priekšā Nevilam.

11. vietu pēc veiktiem 11 ātrumposmiem ieņem divkārtējais Latvijas čempions Kalle Rovanpera ("Škoda Motorsport"), kurš startē WRC2 ieskaitē un ir tās līderis.

Sestdien sportistiem paredzēta 16 stundas gada sacīkšu diena, kad būs jāveic astoņi ātrumposmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!