Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 13. decembrī, Helsinkos tika prezentēta jaunākā pasaules rallija čempionāta (WRC) komanda - "Toyota Gazoo Racing", kura debitēs 2017. gada pasaules meistarsacīkstēs.

Prezentācijā, kurā tika atrādīta atbilstoši jaunajiem tehniskajiem noteikumiem būvētā "Toyota Yaris WRC" automašīnā, mediji tika iepazīstināti arī ar komandas sastāvu. Pasaules čempionātā tā tiks pārstāvēta ar diviem pieredzējušiem somu pilotiem - Jari-Mati Latvalu, kurš iepriekšējās sezonās brauca pie Vācijas autoražotājiem "Volkswagen", un Juho Hanninenu. "Toyota" komandas testpilots būs vēl viens somu braucējs, WRC2 čempions Esapeka Lapi.

"Es savu rallija karjeru iesāku ar "Toyota Corolla GT" 2001. gadā un mans pirmais rallijs ar WRC klases mašīnu bija 2003. gadā Igaunijā ar "Toyota Corolla WRC, tā kā es, var teikt, atgriežos mājās!" saka Latvala. "Es ļoti priecājos par iespēju pievienoties "Toyota Gazoo Racing" komandai tās pirmajā sezonā, uzskatu, ka man ļoti paveicies, ka esmu kļuvis par viņu stāsta daļu, un ceru, ka to vainagos daudzas uzvaras."

"Toyota Gazoo Racing" WRC komandas vadītājs ir trīskārtējais WRC čempions, soms Tomijs Makinens.

Kā zināms, neilgi pirms šīs WRC sezonas beigām pēdējo gadu čempioni "Volkswagen" negaidīti paziņoja, ka aptur savu WRC programmu, un viņus pārstāvošajiem pilotiem Sebastjenam Ožjēram un Latvalam bija jāatrod jauna darbavieta.

Ožjērs šīs nedēļas sākumā paziņoja par pievienošanos "M-Sport" komandai, bet Latvala ir pievienojies "Totoya", kas WRC atgriežas pēc 17 gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!