Foto: Volkswagen Motorsport

Vācu autoražotāji "Volkswagen" negaidīti paziņojuši, ka līdz ar šo gadu noslēdz savu līdzdalību pasaules rallija čempionātā (WRC).

""Volkswagen" gatavojas lieliem izaicinājumiem. Līdz ar gaidāmo mūsu automobiļu klāsta elektrifikāciju lielāko uzmanību gribam veltīt svarīgām nākotnes tehnoloģijām. WRC mēs esam pārsnieguši savus sportiskos mērķus un tagad pārveidojam savu "Volkswagen Motorsport", lai vairāk fokusētos uz nākotnes tehnoloģijām," teikts kompānijas paziņojumā.

Kompānijas lēmums ir visai negaidīts, jo vēl vasarā notika jaunā "VW Polo WRC" testi, kuros tika ieguldīti milzīgi līdzekļi un piesaistīti slaveni speciālisti, gatavojoties 2017. gada sezonai, kurā spēkā stājas jauni tehniskie noteikumi.

"Volkswagen" sola, ka savu iesaistīšanos autosportā turpinās caur privātām komandām un individuāliem braucējiem dažādos autosporta veidos kā autošosejā un rallijkrosā, bet rallijam tiks izstrādāts jauns R5 klases "VW Polo".

"Volkswagen" komanda un franču pilots Sebastjans Ožjērs WRC čempionātā triumfēja pēdējās četras sezonas pēc kārtas, ieskaitot 2016. gadu.

Par komandas pilotu - Ožērja, soma Jari-Mati Latvalas un norvēģa Andreasa Mikelsena tālākajiem plāniem pagaidām nekas nav zināms. "Hyundai" WRC komanda savu sastāvu nākamajam gadam jau ir nokomplektējusi, turpinot sadarbību ar beļģi Tjerī Nevilu un spāni Dani Sordo. Arī "Citroen" komanda ir piesaistījusi trīs braucējus, toties potenciāli ir vakanta vieta "Toyota" rūpnīcas komandā, kas pēc ilga pārtraukuma atgriežas WRC.

Kā zināms, pērn "Volkswagen" tika ierauti vērienīgā kaitīgo izmešu datu falsificēšanas skandālā, kura dēļ kompānija zaudējusi miljardiem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!