Foto: Red Bull

"Toro Rosso" F-1 komandas jaunajam pilotam Maksam Verstapenam piespriests sods par izraisīto sadursmi ar Romēnu Grožānu ("Lotus") Monako "Grand Prix" sacīkstes laikā, ziņo F-1 čempionāta oficiālā mājas lapa.

Uz nākamo F-1 čempionāta posmu Kanādā Verstapenam piespriests piecu starta vietu sods, jo, sacīkstes komisāriem izvērtējot šo incidentu, jaunais holandiešu pilots tika atzīts par vainīgu. Vēl Verstapenam piešķirti divi soda punkti viņa pilota superlicencē.

Cīņā par 10.vietu Monako "Grand Prix" izcīņā Verstapens mēģināja apdzīt Grožānu, taču izraisīja sadursmi, kurā lielā ātrumā pats ietriecās trases drošības nožogojumā. Grožāns tika cauri salīdzinoši sveikā, taču arī viņš nenovaldīja savu formulu un pazaudēja vairākas pozīcijas, finišējot 12.vietā.

Verstapena apdzīšanas manevru kritiski novērtējuši arī viņa sacīkšu kolēģi. "Šis gadījums bija ļoti bīstams," saka Felipe Masa ("Williams"). "Makss bremzēja vēlāk nekā vajadzētu un izprovocēja avāriju. Paveicās vēl, ka neviens nav cietis. Tas parāda, ka pieredze F-1 tomēr ir svarīga. Verstapens apsūdzēja Grožānu avārijas izraisīšanā, taču jāatzīst, ka Makss šai situācijā nebūtu ticis garām francūzim, viņš nebija "uzbrukuma" attālumā."

"Es bremzēju tajā pašā punkta, kur iepriekšējā aplī, get Grožāns bremzēja 10 - 15 metrus ātrāk," aizstāvas Verstapens. "Kad cīņa ir tik cieša, nav vietas manevram, jo šai trasē nav, kur pabraukt malā, un es nebiju gatavs šādai situācijai. Domāju, ka šis bija bīstams incidents."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!