Pēc pirmās Sardīnijas rallija dienas vadībā ir izvirzījies "Citroen" komandas pārstāvis Sebastians Loebs, kurš bija ātrākais četros no sešiem dienas ātrumposmiem un nepieļāva nevienu kļūdu.
Tikmēr "Peugeot" vienības līderis Markuss Gronholms tieši pēc savas kļūdas trešajā ātrumposmā avarēja un zaudēja iegūto vadību rallija kopvērtējumā. Pēc avārijas Grongolms atkrita uz septīto vietu un tagad līderim Loebam zaudē vairāk kā divas minūtes.

Otrajā vietā ar 30 sekunžu deficītu līdz Loebam pēc pirmās dienas ir čempionāta līderis Peters Solbergs no "Subaru" komandas, kurš visu dienu spēja braukt līdera tempā, tomēr nevienā ātrumposmā uzvaru neguva. Trešajā vietā kopvērtējumā visai pārsteidzošā kārtā ir izvirzījies Mikko Hirvonens, kurš startē privātajā komandā ar "Ford" mašīnu.

Arī ceturtājā un piektajā vietā pēc pirmās dienas ir somu piloti: Harri Rovanpera ("Mitsubishi") un Tonijs Gardmeisters ("Ford"). Savukārt "Peugeot" komandas otrs pilots igaunis Marko Martins Sardīnijas ralliju ir uzsācis piesardzīgi un pagaidām ar pusotras minūtes deficītu līdz līderim atrodas sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!