Foto: Publicitātes foto
Bekingemšīra, kas atrodas netālu no Londonas, kļūs par pirmo pilsētu Lielbritānijā, kur pa speciālu maršrutu kursēs autonomie transportlīdzekļi, vēsta vietējie mediji.

Plānots, ka no 2015. gada pasažierus ap Bekingemšīras tirdzniecības centru pārvadās 20 automobiļi bez vadītāja. Ja viss noritēs pēc plāna, tad līdz 2017. gada vidum ekspluatācijā tiks ieviesti ap simts pilnībā autonomu transportlīdzekļu, kuros uzstādīti speciāli sensori, kas ļauj izvairīties no sadursmes ar gājējiem vai citiem auto.

Runa šajā gadījumā nav par tradicionāliem automobiļiem ar bezpilota sistēmu, bet gan "mobilām kapsulām", kuras spēj pārvadāt divus pasažierus ātrumā līdz 20 km/h. Šajos transportlīdzekļos būs arī liels ekrāns ar pieslēgumu internetam.

Šo bezpilota transportlīdzekļu tehniskā specifikācija pagaidām nav precizēta, tomēr zināms, ka kapsulām būs trīs riteņi un caurspīdīgas durvis. Brauciens šādā transportā maksās divas sterliņu mārciņas (1,68 latus). Sākotnēji šie autonomie spēkrati brauks pa aptuveni divu kilometru maršrutu starp pilsētas dzelzceļa staciju un tirdzniecības centru.

Par vienu no iespējamajiem prototipiem šai sistēmai izstrādātāji min koncerna "General Motors" konceptu "EN-V", kas pirmo reizi tika prezentēts 2010. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!