Foto: Publicitātes foto
No 10. līdz 12. aprīlim Ķīpsalā interesentus pulcēs krāšņākie auto svētki Baltijā – starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2015'', kas žilbinās ar jaunākajiem vieglo automobiļu, apvidnieku modeļiem tieši no Ženēvas un spilgtākajiem Latvijas un ārvalstu tūninga sniegumiem. Tāpat izstādē varēs iepazīties ar jaunāko komerctransportu un industriālo tehniku, autoservisu aprīkojumu, instrumentiem un aksesuāriem.

Jau šobrīd zināms, ka izstādes "Auto 2015" apmeklētājus ar savu klātbūtni priecēs jaunākie "Alfa Romeo", "Fiat", "Jeep", "Maserati", "Nissan", "Citroen", "Kia", "Peugeot", "Renault", "Subaru", "Chrysler", "Dodge", "Ford", "Mazda" un citu autoražotāju spēkrati. Pēc vairāku gadu pārtraukuma izstādē "Auto" ar ievērojamu ekspozīciju apmeklētājus atkal sveiks "Škoda".

Detalizētāk par jaunajiem, kas būs skatāmi izstādē "Auto 2014'', organizatori informēs pavisam drīz. Vienu no jaunumiem – kompakto apvidus auto "Jeep Renegade" –, kas būs apskatāms izstādē, žurnālisti un auto speciālisti jau februāra sākumā izmēģināja vietējos bezceļos.

Lai apmeklētāji vieglāk orientētos plašajā izstādes piedāvājumā, tā ir iedalīta četrās sadaļās. "Auto mehānikas 2015" ekspozīcijā klātienē varēs uzzināt un iepazīties ar Kanādas auto kosmētikas līdzekļu izstrādātāja "Krown" produkciju. Turpat varēs aplūkot arī viena no lielākajiem rezerves daļu vairumtirdzniecības uzņēmumu "Inter Cars" stendiem un iepazīties ar daudzu citu uzņēmumu aprīkojuma, autoservisa iekārtu, instrumentu un aksesuāru jaunāko piedāvājumu.

Ne tikai profesionāļi, bet arī ikdienas autolietotāji šajā ekspozīcijā varēs atrast daudz noderīgu risinājumu – jaunākās paaudzes autogāzes iekārtas, signalizācijas, auto kosmētiku, plašu riepu un disku piedāvājumu.

Jau astoto reizi Ķīpsalā norisināsies Baltijas mēroga jauno automehāniķu profesionālās sacensības "Auto mehānika 2015", kurās par uzvaru cīnīsies labākās komandas no specializētajām mācību iestādēm un tehnikumiem. Fināla sacensībās jaunajiem mehāniķiem auto dīleri piedāvās darboties ar pašām jaunākajām autoservisa iekārtām, lai noskaidrotu labākos no labākajiem. Ikviens apmeklētājs un interesents ir aicināts vērot sacensības un arī aplūkot jaunākās iekārtas darbībā.

"Transporta tehnika 2015" ekspozīcija piedāvās iepazīties ar jaunākajiem "Volvo", "MAZ" un citu marku kravas automobiļiem un piekabēm, "Setra" autobusiem un daudziem citiem komerctransporta jaunākajiem aprīkojuma un servisa uzņēmumu piedāvājumiem. Tā ir iespēja Baltijas valstu autoparku uzturētājiem vienkopus iepazīties ar jaunumiem šajā nozarē, uzlabot un papildināt savu autoparku.

Lielākais pārsteigums gaidāms "Auto Exotica 2015" paviljonā, kur ar saviem jaunākajiem veikumiem iepazīstinās vairāki desmiti tūninga virtuozi. Lai arī izstādes organizatori pagaidām saglabā intrigu, tomēr zināms – būs tūninga meistari no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un citām valstīm. Vācijas pārstāvji uz izstādi sola atvest īpaši jaudīgus auto, kas tiek speciāli sagatavoti labu rezultātu uzrādīšanai slavenajā un sarežģītajā Nirburgringas trasē.

Blakus ārvalstu un pašmāju tūninga studijām un autosporta komandām izstādes apmeklētāji varēs vienkopus iepazīties ar Baltijā plašāko tūninga un auto sporta piederumu un aksesuāru klāstu.

Pērn izstādi "Auto" trijās dienās apmeklēja pavisam 34 695 cilvēki, kas ir par 8% vairāk nekā gadu iepriekš un par 18% vairāk nekā "Auto 2013".

Izstādi "Auto 2015" organizē starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".

Foto galerija no pērnā gada izstādes "Auto 2014":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!